• 瀏覽: 11,422
  • 回覆: 158
[隱藏]
公民黨觀塘區議員畢東尼今(12日)宣布因身體問題,由今年6月1日起辭任區議員並退出香港政壇。他說,自今年3月由英國回港後,身體大不如前,原定2



公民黨觀塘區議員畢東尼今(12日)宣布因身體問題,由今年6月1日起辭任區議員並退出香港政壇。他說,自今年3月由英國回港後,身體大不如前,原定2月進行的手術,因他曾滯留英國而被逼推遲至5月中,預計手術後需要接受長期治療,因此沉重地作出決定。
畢東尼在社交網發聲明表示,早前他在英國滯留了一段日子,本來預定了今年1 月1日回到香港,並在2月1日入院進行手術,惟一直未有相關安排,手術的日子被逼推遲至5月中。
他指,回港以後,感到身體大不如前,無論是體力或精神上都比以往遜色不少,在處理地區事務上亦感到吃力,因此意識到身體情況已不能再應付議員的日常工作;加上在手術之後,將要接受長期治療,讓身體慢慢康復,因此決定辭任區議員。
畢東尼稱,麗晶花園是他土生土長的地方,與居民相處的回憶,將一直留在心裏,永不忘記,即使將不再是當區的議員,仍希望與居民保持聯絡。
51歲的畢東尼是葡裔香港人,去年底前往英國探望兒子。同年12月,第4波新冠肺炎疫情肆虐期間,畢東尼所屬選區麗晶花園亦出現個案。畢東尼由於滯留英國,未有即時回應居民求助,遭到建制派、左報的狙擊。




公民黨觀塘區議員畢東尼宣布因身體問題,由今年6月1日起辭任區議員並退出香港政壇。...
人血饅頭...虛不受補...
國安法好似殺蟲水...退出香港政壇...
坐監的有病...從政又有病...黑暴病懦夫...

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/611024/公民黨畢東尼辭任區議員-因健康問題-將退出政壇



熱賣及精選
係唔係喺英國中咗肺炎自己唔知呀?


又一隻曱甴縮骨


健康問題


[隱藏]
白逗咁多人工,政府幾時追番


咁辛苦洗咁多錢花咁多時間由英國返黎,仲以為佢會全力保住自己個區議會位添。
自己的身體在回港以後大不如前,體力或精神上亦較以往遜色 😄😄 .... 辛苦哂。


果份聲明言下之意承機埋怨政府令佢延醫😄😄 ... 公民黨本色!垃圾!



估下公民黨或民主黨, 在將來選舉中, 有邊個可以入閘?


退出都係好事, 醒目 



中咗英國變種肺炎?





[隱藏]
攻民黨全部都係縮頭烏龜!癈物一堆!



重溫一下好人好事



883 @ 8.61
1398@ 3.76
2899@ 2.95
去一轉英國,健康差咁多?


可能想保住個移民
幾時見伊朗官同家人可移民和升學

[ 本帖最後由 Peter_H 於 2021-4-12 02:00 PM 編輯 ]



西人有可口可乐,佢有可防可控
引用:
原帖由 老納 於 2021-4-12 01:39 PM 發表

係唔係喺英國中咗肺炎自己唔知呀?
中完肺炎3份1機會腦有病..
應該在英國中左肺炎,回港後個腦出問題...



隔離戴FULL GEAR既是否鬼..
派裝備那位是否係鬼...
派八達通,禮卷那個人是否又係鬼..
TELEGRAM內又有多少係鬼..
朋友被捉,會唔會篤灰,
戴口罩可能係鬼..唔戴又怕被人起底..
[隱藏]
又唔洗自己做
射俾對家做就得
咁筍都唔做?



主題標籤 #新冠肺炎
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]