• 瀏覽: 28,257
  • 回覆: 238
  • 追帖: 1
+52
老美自二戰後橫行世界各地幾十年,今日終於見到有同自己近級數嘅出現,仲有力一拚,內心相信一d都唔好受,而且財技都開始救唔到自己幾多,歷史好公正話過比全世界知,冇一個國家同民族可以歷久不衰嘅,係定律

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-4-11 09:05 PM 發表
中美軍事角力愈演愈烈,兩國航空母艦罕有同時在南海活動。網民發現美軍最新發放的照片顯示,美軍神盾艦監視解放軍航空母艦遼寧號,兩艦並排航行。

根據美國國防部「防禦視覺資訊分發服務」(DVIDS)上周四(8日)發放的照片,美國海軍神盾驅逐艦馬斯廷號上周日(4日)在西太平洋菲律賓海伴隨一艘航空母艦,兩艦保持一段距離並排航行,美軍官兵在操舵室監視對方。雖然美軍在照片說明以「水面目標」形容該艘航空母艦 ...
頂,你行我又行,監咩視?公海航行,你行得我又行得,黃人思維,咩都監視,去彌敦道行,見到人同佢一齊行都會懷疑對方監視自己。

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-4-11 09:33 PM 發表
其實美國水兵都非常懼怕,很少很少看到那麽巨大的敵對艦艇。以前美國佬艦艇都是巨無霸,依家都腳陣陣。
又無甘誇,遼寧號未有甘強戰力可以挑機羅絲,不過跟住幾年服役的核動力又吾係甘講喇!

引用:
原帖由 AlinaMak 於 2021-4-12 12:44 AM 發表
張相有什麼暗示嗎
夕陽無限好,衹是近黃昏。美軍好耐未見過,咁強大啲對手,裡心有涼涼寒意吧。

自由航行,世界通行

引用:
原帖由 Mich281963 於 2021-4-12 12:49 AM 發表

又無甘誇,遼寧號未有甘強戰力可以挑機羅絲,不過跟住幾年服役的核動力又吾係甘講喇!
關鍵係頭頂仲有唔知幾時落尼啲東風快遞,羅絲入中國近海其實要承擔好大風險。

曱甴如此無知,難怪夠膽做漢奸美國走狗了!

你監視我,我啤番你轉頭

引用:
原帖由 Mich281963 於 2021-4-12 00:49 發表

一艘055加052Dx2就可全殲!
16號嘅任務係保護戰鬥群

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-4-11 09:05 PM 發表
中美軍事角力愈演愈烈,兩國航空母艦罕有同時在南海活動。網民發現美軍最新發放的照片顯示,美軍神盾艦監視解放軍航空母艦遼寧號,兩艦並排航行。

根據美國國防部「防禦視覺資訊分發服務」(DVIDS)上周四(8日)發放的照片,美國海軍神盾驅逐艦馬斯廷號上周日(4日)在西太平洋菲律賓海伴隨一艘航空母艦,兩艦保持一段距離並排航行,美軍官兵在操舵室監視對方。雖然美軍在照片說明以「水面目標」形容該艘航空母艦 ...
影張咁嘅相就監視,我估如果佢至瘋未走路,當日響遼寧來港之際,影張咁嘅遙望相,都可話話犯監視遼寧艦進港。
相信呢啲市民都係監視緊。(互聯網圖片)

引用:
原帖由 qscwdvef 於 2021-4-12 12:55 AM 發表
你監視我,我啤番你轉頭
咁近距離經過都係無敵意啲,遼寧號係菲律賓海,美艦路過打個招呼喲。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 @海東青 於 2021-4-12 12:56 AM 發表

一艘055加052Dx2就可全殲!
16號嘅任務係保護戰鬥群
仲要面對射程幾千公里的東風21,26的瘋狂狙擊,美艦有命逃出打擊範圍嗎?

好以阿爺得兩艘航母,而美國就﹒﹒﹒,看來都要用李宗堂戰略,"保船制敵"。

禮尚往來 又可以練習練習 幾好

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]