• 瀏覽: 11,461
  • 回覆: 67
引用:
原帖由 黃昏消失的主角 於 2021-4-12 11:49 PM 發表

https://youtu.be/SvsnI9AYtkw
最終都認左係窮... 米兜啦...

引用:
原帖由 mflyer 於 2021-4-12 11:32 PM 發表
作為一個 負責任 政黨, 先烈們 打下的江山, 當然唔可以毀 於 腐敗 選票政治 之手? 
政權是中國犧牲數千萬軍民的代價建立起來的,想奪權,他們有多少人可以犧牲?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-11 08:51 PM 發表
搶呀嘛,嘈班友係強盜, 所以中共打鑊佢又係合理囉
美國都係搶原住民,仲有奴役佢地。
南北戰爭聲稱反奴隸,其實資本主義不嬲就係奴役

引用:
原帖由 防守型前鋒 於 2021-4-12 02:21 PM 發表
好似國民黨咁,俾美國日本安放左條李烏龜,名義上開放政權開心share, 實質條友就係為台獨舖路
小蔣有眼無珠,佢有意提拔岩里,又解除黨禁,平反228,以為可以跟本土派和解,為國民黨尋找出路(長期不統不獨)

小蔣謀略遠比父親蔣公差

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-4-13 01:23 AM 發表

都係民主印度好,個個都穿金戴銀。灣灣都唔錯。英國更加好。唔好留係度做狗,快啲返主人身邊啦😏

引用:
原帖由 防守型前鋒 於 2021-4-11 06:32 PM 發表
1)中共真刀真槍打贏國民黨奪取江山,冇乜道理要佢開心share
2)美國自己1972年都承認中共政權互相建交
3) 中東D皇室政權都係專政啦,又唔見美國佬叫佢D中東盟友結束專政?咪又係錢作怪!
4) 你會叫李嘉誠、巴菲特交出財富開心share嗎?

老實講,從客觀角度要中共放棄河山,似乎冇乜理由。
什麼黨不重要,共產 民主 共和 納粹 皇權,
兩黨專政又好 一黨善政如何,
白皮豬 攻擊一樣不會變!

如果現時美國是共產制度 而中國是民主制度,
白皮豬一樣會醜化敵對政治制度 指罵民主是野獸政治、自由資本主義是掠奪人類血汗與生命,是恐怖 邪惡 極端!

歐美白皮豬就是如此,虛構敵對這假象,沒目標就虛構一個 有目標就放大污衊,
亂他國,文化摧毀 地緣離間 挑撥民族仇恨矛盾;割據 政治滲透 資本掠奪,
來確保影響力 維持利益

#於歐洲史 是一目了然

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-4-13 01:23 AM 發表

我們很窮   你們好開心就行了!!

引用:
原帖由 一朵青花 於 2021-4-13 08:34 AM 發表

政權是中國犧牲數千萬軍民的代價建立起來的,想奪權,他們有多少人可以犧牲?
之前 鼓動 所謂 民主選舉, 就不費一兵一卒?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 防守型前鋒 於 2021-4-11 06:32 PM 發表
1)中共真刀真槍打贏國民黨奪取江山,冇乜道理要佢開心share
3) 中東D皇室政權都係專政啦,又唔見美國佬叫佢D中東盟友結束專政?咪又係錢作怪!

有道,馬上得天下,馬上失天下,有本事打上北京去囉。

引用:

中共上台的本質原因是他的承諾就是國人需要的東西,而且實現結果和進度都不錯,所以他才能一直在台上。
就算中共他想給自己卸磨,能選則中共的國人會蠢到同意嗎?

解放軍,實際上是中國共產黨的軍隊,成立目的,是支援中共革命;如果任何人要結束中共一黨專政,首先要問問解放軍可不可以

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2021-4-12 05:00 PM 發表

內地人生在福中不知福,我同廣州啲朋友傾計,常怨政府這個哪個,但是離開中國試試就知。
主要是被“公知”,法輪功,國冥黨間諜和民進黨間諜洗腦的人。我曾經也是被法輪功洗腦過的。那些人早就滲透大陸內網了,他們使用簡體字來造謠,策反,所以導致一部分人恨國。

引用:
原帖由 deuce693 於 2021-4-21 12:21 AM 發表

中共上台的本質原因是他的承諾就是國人需要的東西,而且實現結果和進度都不錯,所以他才能一直在台上。
就算中共他想給自己卸磨,能選則中共的國人會蠢到同意嗎?
其實咁先係人類社會正常邏輯。 坐江山係一份責任。 哦,選舉9up幾句,上臺之後,可以亂來?斂財? 無能力,亂咁使用權力。然後四年之後,敗選啊。唔做咯。咁就得?
成千上萬甚至按億計國民因為你係個邊玩野個idea。搞到生活受損。國家敗落。你就一句唔當選就當咩事都無?
民主制度,將一個人推上領導階層個方式,太過容易! 而落臺追責等於無。 咁即系邊個吹水吹得勁,識做show就得啦,係嘛? 咁以後會越來越多影星做總統。 因為最識做show就係佢地!

引用:
原帖由 一朵青花 於 2021-4-13 08:34 AM 發表

問題係,當年點解會有咁多人支持中共? 中共革命同其他國家有好多唔同。其中一條係戰爭死人死好多。咁多人為佢犧牲。即系中共的確有佢個能力。能帶俾人希望。 如果唔係,邊度來過億人支持佢地錢糧,又邊度來幾百萬老解? 而且班老解仲系可以用身體滾地雷開路個種精神?

中共繫兌現承諾的確比其他國家做得好。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]