• 瀏覽: 1,074
  • 回覆: 10
不少大學生都會住宿舍,體驗大學生活及學習獨立,但是遇上好的室友一點也不容易。近日就有一名女大學生在網

上大呻,稱發現室友偷偷著自己的衣服,連戒亦戴上,令她忍不住大斥「痴線」。

該名網民於Dcard討論區上以「痴線 我roommate偷著我啲衫」為題出帖,她指自己有一日約了朋友外出,半路上發現自己遺漏東西,故折返取回。

但是當網民回到宿舍時,在門口撞見準備外出的室友,而室友竟「着住我啲衫我啲裙」,見到網民更嚇一嚇,網民於是「扮冇事走過去同佢say hi 問佢去邊玩」,室友只尷尬地表示「出去飲杯嘢」,網民近睇後發現室友「連我啲戒指都帶埋上手⋯」。

事後網民收到室友的訊息,她表示因為「約咗男朋友想着靚啲,所以先拎啲衫着」網民無奈表示,「我啲衫都係街邊野黎㗎咋喎,你出聲咪借畀你囉,偷偷嚟成個賊咁!真係痴線㗎!!」

有網民見到帖子後擔心樓主被偷東西,着「睇下你有冇野少到」,樓主回應則指「驟眼睇無,比較驚佢偷用我啲唇膏,好核突」。

不少網民認為「最怕唔係金錢損失,係怕佢唔知有冇用過啲私人嘢,又或者偷着過啲衫會唔會冇洗塞返入去,諗吓都起雞皮」、「佢當你啲嘢係公共衣櫃咩,問都唔問就着出街,如果冇比你撞正係咪打算返到嚟唔洗就掛返入原位」。

大學室友有乜所謂多P都係咁玩啦

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2044317/

連佢男友碌野都用埋

引用:
原帖由 eos888 於 2021-4-11 05:22 PM 發表
不少大學生都會住宿舍,體驗大學生活及學習獨立,但是遇上好的室友一點也不容易。近日就有一名女大學生在網

上大呻,稱發現室友偷偷著自己的衣服,連戒亦戴上,令她忍不住大斥「痴線」。

該名網民於Dcard討論區上以「痴線 我roommate偷著我啲衫」為題出帖,她指自己有一日約了朋友外出,半路上發現自己遺漏東西,故折返取回。

但是當網民回到宿舍時,在門口撞見準備外出的室友,而室友竟「着住我啲衫我啲 ...
Wtf

真人真事,有人頂唔順室友行為而搬出。

好小事啫,大學牲群P都係咁。

最怕啲黃畜室友偷了衫著出去做天使!

引用:
原帖由 eos888 於 2021-4-11 05:22 PM 發表

但是當網民回到宿舍時,在門口撞見準備外出的室友,而室友竟「着住我啲衫我啲 ...
影佢啲換衫相post上網當打和。

引用:

叫埋條仔係你張床扑野添都唔奇

香港大學生根本無須住宿舍

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-4-11 07:26 PM 發表
香港大學生根本無須住宿舍
一定要,否則游已完又話無地方扑野

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]