• 瀏覽: 18,356
  • 回覆: 214
+7
引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-4-11 03:43 PM 發表
打左疫苗23日都無事,但入左院就玩完,睇黎有人做左手腳喎
話佢有食煙  咪唔洗賠保險

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-4-12 09:07 PM 發表

我唔係專家,只係知道根據報導、政府公佈嘅資料 (主要係呈報俾衛生署跟進嘅個案),直至目前為止,打疫苗後事故數字係:

死亡: 科興14,復必泰2

面癱:科興9, 復必泰1

置於關唔關疫苗事,留返俾專家研究。作為小市民,我就係根據呢啲數字作決定,O.K.?
無可厚非的。

引用:
原帖由 海島肥馬 於 2021-4-12 09:10 PM 發表

所以咪話自己揀囉,揀咗唔好喊,新疫苗呢啲野隨時影響久遠。澳門人少少,但打國藥既有咁嚴重副作用就一單都冇。
香港只有科興冇國藥,科興副作用高、保護率低是事實,講事實=抹黑⋯⋯

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-4-12 09:07 PM 發表

我唔係專家,只係知道根據報導、政府公佈嘅資料 (主要係呈報俾衛生署跟進嘅個案),直至目前為止,打疫苗後事故數字係:

死亡: 科興14,復必泰2

面癱:科興9, 復必泰1

置於關唔關疫苗事,留返俾專家研究。作為小市民,我就係根據呢啲數字作決定,O.K.?
同我估計一樣,打科興羣組年紀較大,打復必泰既年紀較輕,所以自然死亡率比較,打科興就比復必泰高好多!即70歲vs40歲死亡率!

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2021-4-14 10:41 PM 發表

同我估計一樣,打科興羣組年紀較大,打復必泰既年紀較輕,所以自然死亡率比較,打科興就比復必泰高好多!即70歲vs40歲死亡率!
「打科興羣組年紀較大,打復必泰既年紀較輕」

請問有關數字喺邊度可以睇到?如果冇,即係純屬想當然。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]