• 瀏覽: 1,004
  • 回覆: 14
海關日前搜查連鎖零售集團「阿布泰國生活百貨」25間零售分店及貨倉,檢獲8000多件懷疑違規產品,並拘捕一名董事。有支持「阿布泰」的網民發起消.........

原本以為「買爆阿布泰行動」今日會停止,但意想不到今日仍然繼續。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2044146/即時-港聞-阿布泰-商品標籤涉違規-支持者續聲援消費

宣傳技倆幾好。

引用:
原帖由 ee333ee 於 2021-4-11 03:32 PM 發表
宣傳技倆幾好。
隨時係自己報寸海關搏出位呃儍仔去買嘢曱甴無腦最易呃

黃屍輸淨條底褲,唔靠做下呢啲on9野,佢地精神分裂!

福仁間賣祖國貨既舖頭日日人山人海,大家視作等閒

係啲黃店平日門可羅雀,只要多少少客就上左新聞

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-4-11 03:45 PM 發表
福仁間賣祖國貨既舖頭日日人山人海,大家視作等閒

係啲黃店平日門可羅雀,只要多少少客就上左新聞
見到佢黃黑招牌已唔想入, btw呃到黃屍可以預料

引用:
原帖由 阿記狂徒 於 2021-4-11 03:48 PM 發表

見到佢黃黑招牌已唔想入, btw呃到黃屍可以預料
日日都好多人迫住去嗰度支持國貨,馬沙兄如果想買得舒服慢慢揀,11點好去行

黃C洗錢獲得心靈慰藉,我唔反對。反正佢地自己ON9,話之佢地啦,只要佢地行為唔影響其他正常既市民就可以了。

變種黃色經濟圈...

所謂爆買, 只係一次過買哂日常用品/食品返屋企 (可能兩星期或一個月既量), 又唔係日日走去同額消費, 只係自我感覺良好既做法.

消費, 都要睇能力, 亦都要睇性價比等等因素.
再講, 班人一次過清哂櫃, 店鋪職員趕唔趕得切補貨 (仲有黐標籤), 做唔切, 隨時又比海關有位入多鑊.

有乜過期貨,爛貨,冇人買的貨仲唔乘機推出去俾腦殘的黃人買咩!

引用:
原帖由 haogaoye 於 2021-4-11 03:53 PM 發表
黃C洗錢獲得心靈慰藉,我唔反對。反正佢地自己ON9,話之佢地啦,只要佢地行為唔影響其他正常既市民就可以了。
而家出黎暴動又唔敢,叫分裂國家口號又怕被拉,只可以食下黃店買下黃店野當心靈慰藉,話咁樣俾錢終有一日會贏喎

星期六日呀嘛,睇下星期一點

旺丁不旺財,虛火一陣。

引用:
原帖由 haogaoye 於 2021-4-11 03:53 PM 發表
曱甴輸到一敗塗地只可靠做呢d無謂嘢獲得心心靈慰藉買了便當贏了中共

主題標籤 #海關
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]