• 瀏覽: 637
  • 回覆: 9
英國政府4月9日公布英國國民(海外)(BNO)簽證的新指引,更新有關家庭一併申請的內容,以及申請人留英公共福利和警局註冊的細節。根據新指引,英

英國佬日日放風叫人移民 唔知盤算緊咩
赤貧者去到英國可以申請社會福利咁著數?

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/610671 ... utm_medium=referral

不停出新指引,莫非冇乜人申請??

黃人曱甴仲唔快 d 去移民

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-4-11 14:38 發表
日日都搞新意思 好似好驚人揸bno唔去咁

咩措施都無用啦,班曱甴就係身體咁誠實要留喺香港賴死唔走

成日話政府驚佢地走,但又同佢地口中既港共政權合作,留港撐經濟

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-4-11 02:38 PM 發表
想去個D無能力,你見依度個堆曱甴話走,走左成半年仲係度文宣

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-4-11 07:25 PM 發表
咩措施都無用啦,班曱甴就係身體咁誠實要留喺香港賴死唔走

成日話政府驚佢地走,但又同佢地口中既港共政權合作,留港撐經濟
曱甴連黃色經濟圈都撐唔起

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-4-11 07:37 PM 發表

想去個D無能力,你見依度個堆曱甴話走,走左成半年仲係度文宣
成日話中國政府、特區政府驚佢地走,但佢地又乖乖配合留喺度唔走

原來配合政府就係佢地「抗爭」既全部

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-4-11 07:42 PM 發表

成日話中國政府、特區政府驚佢地走,但佢地又乖乖配合留喺度唔走

原來配合政府就係佢地「抗爭」既全部
叫手足走,自己留低,先係曱甴本色

唔出啲甜頭,好難引人落搭
不過,儍西黃絲唔難呃

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]