• 瀏覽: 1,385
  • 回覆: 15
當日「香土專家」話唔洗申請 VISA
當日「香土專家」話可以做太空人
仲鬧我唔識嘢

今日事實證明我講嘅全部中  

BNO 新指引容許配偶子女分開申簽證 獲簽證後新結交伴侶亦可申請留英2021/4/11 — 4:11

資料圖片,來源:Kate Krivanec @ Unsplash

英國公布 BN(O) 最新申請指引,容許在一定情況下,父母其中一人先前往英國,另一人再攜同子女稍後赴英。指引亦說明,若 BN(O) 申請人在取得 BN(O) 簽證後認識新伴侶,該名伴侶亦可申請前往英國。
惟居英滿 5 年後申請定居時,BN(O) 護照持有人則須與其受養配偶及子女一同獲得定居資格。由於居英 5 年的條件是按個別申請人計算,若主申請人子女或配偶選擇稍後來到英國,這或意味主申請人或須另外申請延長居留資格,直至其家人全部居英滿 5 年。(指引原文詳看文末)

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/international/bno-新指引容許-太空人-家庭-獲簽證後新結交伴侶亦可申請留英/?fbclid=IwAR1B2RvkoaUV7GG1V6w7u3pjmQseH7b-3aYgZEtn3oHgc0HZXhPMNts6u-E

咩措施都無用啦,班曱甴就係要留喺香港賴死唔走

又話政府驚佢地走,但又同佢地口中既港共政權合作,留港撐經濟

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-4-11 11:25 AM 發表

英國佬過兩日唔見人多申請就可能會出另一招,就係續BNO就可以保留移民英國權利不用立刻過去,不過續費就每年萬多元。大把傻人每年都去送錢比佢洗。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-4-11 11:21 AM 發表
仲鬧我唔識嘢

BNO 新指引容許配偶子女分開申簽證 獲簽證後新結交伴侶亦可申請留英2021/4/11 — 4:11

https://cdn.thestandnews.com/media/photos/cache/1_B6HmB_1200x0.png資料圖片,來源:Kate ...
為咗賺申請費真係無所不用其極。

到最後有冇得留低都係英國說了算。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-4-11 11:25 AM 發表

人哋話買爆呀,睇見佢哋就覺得佢哋好可憐。

引用:

見到哩班瘟神真系眼冤。冇事就港共政權,哩樣反果樣反。派五千電子消費就馬上去,奶港共。

不如港府派埋錢送走班瘟神吧。😔

住滿5年咪唔L批,班友做哂國際難民。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-4-11 11:57 AM 發表

人哋話買爆呀,睇見佢哋就覺得佢哋好可憐。
福仁間賣大陸野既散貨場日日迫爆,支持國貨者眾,呢啲情況喺非黃店根本係等閒之事

嗰啲黃店一兩日有人排下隊就當贏左,好幼稚

有錢邊能個都可以申請囉、呢D硬膠報導都可以當新聞、立場冇能左暴動就唔識做新聞?

太小人用BNOVisa 去英國.

說好的200幻人呢?重未去?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-4-11 11:21 AM 發表
仲鬧我唔識嘢

https://cdn.thestandnews.com/media/photos/cache/1_B6HmB_1200x0.png資料圖片,來源:Kate ...
更多原本猶豫的人會離開了,其中一人就留港,資金更加會加快離開香港

快d走  日日都係甘報

🤣真係無人去。。。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]