• 瀏覽: 56,527
  • 回覆: 428
  • 追帖: 2
+15
引用:
原帖由 peter925 於 2021-4-11 08:11 AM 發表

當年支持學生要求反貪合理,到暴動就開始有問題,國家之後了解民意打壓貪腐,至於敵人勢力意圖打擊中國就必須全面消滅,一隻不留。
曱甴黃畜一定要消滅,冇得留低。

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-4-13 07:52 AM 發表

雞仔嘜羊毛內衣廣告阿伯都應該不在世!
個廣告幾十年不停無限重播🤣🤣🤣
仲有愛膚堅的士佬、黑旋風忍者,及美源髮采曾江😅😅😅

我就記得利x民秋蟬牌羊毛內衣,個一個廣告時仲係後生仔的演員。

亞伯:唔知點解着咁多衫都咁凍既。

後生仔:着番件利x民秋蟬牌羊毛衫啦,好暖嫁!

個後生仔都過咗身成10幾年啦。

引用:
原帖由 raymond338hk 於 2021-4-13 12:15 AM 發表

第5集尋人記的主人翁,不是90年代拍的!他是我的師兄!其實見到他和老師,也令我回想不少惜日的事!
很可惜他兩位朋友都英年早逝

幾位TVB 主播才是真正的的記者新聞人,ResPect!

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-4-11 08:06 AM 發表

我諗好多人冇考過吧
有.....果陣叫咩升中試................

引用:
原帖由 鄉貢仁 於 2021-4-11 08:24 AM 發表
其實好多人唔知,
以前會考根本就
是有錢人兒女的
考試, 其餘多數
是陪太子讀書,
有錢人有錢請人
補習, 成績唔會
差得去邊, 草根
同學仔根本上堂
時, 老師講咩你
都無法聽得明.
根本皇仁etc名校班教畜就認人有份出提佢地平日做果d就係70-80%考果d...…...

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2021-4-11 10:24 AM 發表

仲記得個時中三評核試上唔到中四嘅同學仔,好多都入黃竹坑。。。
新扎c-hing…………….我要做fit佬

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-4-11 07:24 AM 發表

當年大部分人都支持學生, 包括梅艷芳,肥媽,仲有在大陸生活的我

但係真相慢慢浮現的時候, 好多人已改變立場, 鄧小平也用時間證明了誰是誰非。

有一樣野我都估唔到, 中共可以係幾10年前已經可以對暴動有咁大的容忍度。
yes,我同你一樣,當然都非常支持,我估香港人當年大部份都係,否則生果報不會賺大錢大賣,之後真相經多年。。。

引用:
原帖由 鄉貢仁 於 2021-4-12 10:58 AM 發表

以前升到大學已經係好犀飛利啦!
以前得兩間大學,夾埋先得二千個大學學位。 但有二十幾萬會考生去競爭!

諗下機會率有幾多先入得去大學?!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]