• 瀏覽: 56,564
  • 回覆: 428
  • 追帖: 2
+15
經歷過佔中,旺暴同曱甴暴動已經平反左六四及證明左西方幾仆街

引用:
原帖由 anson6228 於 2021-4-11 07:22 AM 發表
考過舊制會考的,必定是真正香港人
仲有中三淘汰試

引用:
原帖由 goaheadman2300 於 11/4/2021 07:54 發表

仲有中三淘汰試
不如講埋小學會考

引用:
原帖由 a_drew 於 2021-4-11 07:55 AM 發表

不如講埋小學會考
好呀

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-4-11 07:47 AM 發表

以前資訊唔發達,冇咁易知老尾d衰野。今天仲唔淸醒既人,—係扮唔知,—係蠢到冇人有
無可否認,美國個時真係好強大,好多人有美國夢,對美國神咁拜

引用:
原帖由 a_drew 於 2021-4-11 07:48 AM 發表
經歷過佔中,旺暴同曱甴暴動已經平反左六四及證明左西方幾仆街
西洋鬼子只會侵略別人地方搶奪資源及勞役當地人, 歷史係咁講既

睇咗幾集, 睇完之後都好感觸.

引用:
原帖由 a_drew 於 2021-4-11 07:55 AM 發表

不如講埋小學會考
我諗好多人冇考過吧

引用:
原帖由 siulamchi 於 2021-4-11 07:38 AM 發表

Exactly 
經歷過黑暴期,才知新聞可以有幾假,假相假片滿天飛。白皮可以雙標到冇齒。

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-4-11 07:24 AM 發表

當年大部分人都支持學生, 包括梅艷芳,肥媽,仲有在大陸生活的我

但係真相慢慢浮現的時候, 好多人已改變立場, 鄧小平也用時間證明了誰是誰非。

有一樣野我都估唔到, 中共可以係幾10年前已經可以對暴動有咁大的容忍度。
當年支持學生要求反貪合理,到暴動就開始有問題,國家之後了解民意打壓貪腐,至於敵人勢力意圖打擊中國就必須全面消滅,一隻不留。

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 11-4-2021 03:06 AM 發表
無線新綜藝節目《尋人記》找來舊新聞片段中的小人物,自播出後大受好評。《尋人記》第5集,主播方東昇、黃曉瑩、李曉欣及黃靖婷成功找到1985年的節目《香港新一代》中的會考生偉約瑟,了解30多年後這位校草的演變。

1985年節目《香港新一代》,當年直撃校草偉約瑟會考放榜一刻,他與朋友看成績單時如「甩牌」般的手勢,並驚喜地表示中文成績有D,然後對鏡頭表示「唔好影」。

當年節目沒有提到學校名,又沒有穿校 ...
人生就係咁!滿足很重要!

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-4-11 06:47 AM 發表
https://youtu.be/5fBXIBavebg

搵曾志偉
所以做人更應該學懂珍惜,但願我們可以繼續過上和平嘅生活,過紅綠燈不用怕紅綠燈壞了

人生無常

引用:
原帖由 peter925 於 2021-4-11 08:11 AM 發表

當年支持學生要求反貪合理,到暴動就開始有問題,國家之後了解民意打壓貪腐,至於敵人勢力意圖打擊中國就必須全面消滅,一隻不留。
要想推翻1個政權,就會諗出好多莫名其妙的訴求

難度世界上係有一個政府係支持貪污的嗎。

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-4-11 08:20 AM 發表

要想推翻1個政權,就會諗出好多莫名其妙的訴求

難度世界上係有一個政府係支持貪污的嗎。
台灣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]