• 瀏覽: 1,555
  • 回覆: 21
+2
解放軍霸氣回應台軍:這裡都是中國空域 你們很快就能適應了

綠媒炒作:解放軍軍機今日4度進入台西南空域,霸氣回應台軍“這裡都是中國空域!”
台灣親綠媒體“三立新聞網”4月10日報道稱,解放軍軍機在今天(10日)凌晨三度進入台灣西空域后,上午10時43分再次進入西南空域,針對台軍的“驅離廣播”,解放軍軍機回嗆“這裡都是中國空域”。

偽軍兄弟們,千萬不要犯傻。
槍一响,蔡英文坐上黑鷹直升機一溜煙逃跑掉了,留下你們送死。
命是自己的,也是最重要的,可千萬不要犯傻呀,
還有父母親人在等着你們回去呢。

新聞來源連結:
https://news.sina.com.cn/c/2021-04-10/doc-ikmxzfmk6067018.shtml

台灣省防衛軍, 只能疲於奔命.

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 banjo. 於 2021-4-11 08:12 AM 發表
台灣省防衛軍, 只能疲於奔命.
快累死了

中國空域即係點解?
美國軍機都日日係嗰區飛喎

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-4-11 05:32 PM 發表
中國空域即係點解?
美國軍機唔啱囉。

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-4-11 05:32 PM 發表
中國空域即係點解?
你既意思係美軍日日入侵中國台灣? 咁唔係小事

引用:
原帖由 starr 於 2021-4-11 06:06 PM 發表

你既意思係美軍日日入侵中國台灣? 咁唔係小事
所以我要問清楚中國空域係咩意思?

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-4-11 06:43 PM 發表

中華民國的地方台灣是否中國地方?係就非常清楚就是中國空域。

引用:
原帖由 秋落 於 2021-4-11 06:58 PM 發表

我就係問空域嘅定義係咩
你識嘅就分享下

引用:
原帖由 秋落 於 2021-4-11 06:58 PM 發表

X2

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-4-11 06:43 PM 發表

國際法既「領空」範圍係12海里
「空域」沒有法定地位,大概只能視為對我利益相關範圍

引用:
原帖由 starr 於 2021-4-12 02:20 AM 發表

國際法既「領空」範圍係12海里
「空域」沒有法定地位,大概只能視為對我利益相關範圍
都講唔清楚
純嘴砲就無討論價值了

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-4-11 12:16 AM 發表
解放軍霸氣回應台軍:這裡都是中國空域 你們很快就能適應了

http://n.sinaimg.cn/sinakd20210410s/90/w445h445/20210410/3c69-knqqqmu4144565.jpg

綠媒炒作:解放軍軍機今日4度進入台西南空域,霸氣回應台軍“這裡都是中國空域!”
台灣親綠媒體“三立新聞網”4月10日報道稱,解放軍軍機在今天(10日)凌晨三度進入台灣西空域后 ...

這樣回應

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-4-12 09:56 AM 發表

都講唔清楚
純嘴砲就無討論價值了
事實好清楚呀!
中國領空係包括台灣在內陸地延伸12海里
但事發地點唔係領空
台偽當年受美國指使僭建「防空識別區」並視為其「空域」
這個「空域」冇國際法基礎,純粹靠力量維持
解放軍的意思就是我力量比你大,偽軍根本無法以力量壓逼解放軍

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]