• 瀏覽: 19,074
  • 回覆: 264
+10
美國亞裔人遇襲案頻生,日裔空手道奧運女選手國米櫻(Sakura Kokumai)上周五(2日)在加州橙縣一個公園內做訓練期間,一名陌生男子突然上前種族辱罵。她事後在社交網提及事件,表示針對亞裔人的歧視事件都是真的。

當日國米櫻在公園做運動後用手機和朋友傾談,突然有一名男子對她高喊:「不要在我背後說話,你為甚麼看着我的車?」起初國米櫻從容面對,但對方表示自己不會怕她 ,又指摘她是失敗者,更以粗言辱罵她。該男子駕駛私家車離開前莫名其妙地罵她︰「中國人!魚生!」

今次連日本人也中招了.
亞裔人士應該大大團結起來.

對抗種族主義.....

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210410/bkn-20210410001732321-0410_00992_001.html

冇被姦,執身彩。

鬧二句就咁大反應,比黑/白鬼打又要點計呀?

根本日本人除咗矮過及醜過中國人, 在外國人眼中, 我都諗唔到有咩分別囉

引用:
原帖由 海島肥馬 於 2021-4-10 11:47 PM 發表
冇被姦,執身彩。
可能在班死黑鬼心中, 日本妹, 不配受佢一棍掛!!

民主自由, 係咁㗎喇.

難得有美國人知道魚生係中國人發明

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-11 12:36 AM 發表
根本日本人除咗矮過及醜過中國人, 在外國人眼中, 我都諗唔到有咩分別囉
在美國人眼中,日本是殖民地奴才,日本人是美國人的狗。
中國人才是美國人的對手。

架仔做開美狗唔驚的

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-11 12:37 AM 發表

可能在班死黑鬼心中, 日本妹, 不配受佢一棍掛!!
衝城基地好多單美君老強喎

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-4-11 08:21 AM 發表
民主自由, 係咁㗎喇.
食得咸魚抵得喝。

睇見日本首相對住美國國防長秒變dog真的冇聲出。

倭寇快求救美國狗金主啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]