• 瀏覽: 19,136
  • 回覆: 264
+10
自由國家係咁,受下啦

雙手係咪插住褲袋打緊j

近日咁多亞裔運動員出來投訴歧視

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-4-10 11:45 PM 發表
美國亞裔人遇襲案頻生,日裔空手道奧運女選手國米櫻(Sakura Kokumai)上周五(2日)在加州橙縣一個公園內做訓練期間,一名陌生男子突然上前種族辱罵。她事後在社交網提及事件,表示針對亞裔人的歧視事件都是真的。

當日國米櫻在公園做運動後用手機和朋友傾談,突然有一名男子對她高喊:「不要在我背後說話,你為甚麼看着我的車?」起初國米櫻從容面對,但對方表示自己不會怕她 ,又指摘她是失敗者,更以粗 ...
咪順便揾對方練習空手道撲擊術囉,真人示範

引用:
原帖由 starr 於 2021-4-11 08:25 AM 發表
難得有美國人知道魚生係中國人發明
亦有傳金仔發明漢堡飽.

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-11 12:36 AM 發表
根本日本人除咗矮過及醜過中國人, 在外國人眼中, 我都諗唔到有咩分別囉
聰明及電子儀器精密,都係日本特色.

當然小朋友仲有懞面超人及叮噹.

引用:
原帖由 acne2021 於 2021-4-12 11:40 PM 發表

聰明及電子儀器精密,都係日本特色.

當然小朋友仲有懞面超人及叮噹.
日本唔係聰明, 只是好心機啫, 佢的創意比不過中國,

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-12 11:44 PM 發表

日本唔係聰明, 只是好心機啫, 佢的創意比不過中國,
咁你即是話中國俾人印象是(整體比較)比日本人聰明...呢樣我真係無法認同.

引用:
原帖由 acne2021 於 2021-4-12 11:47 PM 發表

咁你即是話中國俾人印象是(整體比較)比日本人聰明...呢樣我真係無法認同.
日本只能美國隻狗, 中國人能做美國對手, 就係最好證明

英國, 亦公報中國人的A-LEVEL成績, 冠絶了各民族

中國自古已是世界大國, 而家最次崛起就是最好證明!

條鬼插隻手入褲拔劍

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]