• 瀏覽: 14,520
  • 回覆: 153
  • 追帖: 2
+3
引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2021-4-10 11:39 PM 發表
中國「戰狼外交」導致與多國關係緊張,最近在土耳其與對方就新疆問題爆發罵戰,中國駐土耳其大使館及中國外交部均開腔批評。土耳其首都安卡拉市政當局周三在中國大使館前挖大坑,有意見認為是反映土耳其正在走一條與西方不同的反擊之路,贏盡民眾掌聲。分析指,倘若事件繼續升級,或會迫使土耳其政府就維吾爾人權問題制裁中國。

https://hk.appledaily.com/resizer/xr-noa30BGmfebG9xNFb1g8z0gU=/720x405/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/XRREHS6YFBBXPJ5QGJUNPBT42Q.jpg ...
呢啲唔係叫「門前」,係叫門前對面馬路吧!

有本事挖爛成個國家吖!

中國直接宣布支持庫爾德族立國,睇吓邊個損失大

不過蘋果記者絕對係惡毒嘅人,絕對不適合在中國土地生存

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-4-11 02:23 AM 發表

作文世家係咁架啦,毒果盤賬年年蝕都未摺,連auditor都走佬,作文世家會否作故事外連數字都識整?
有時睇得多,唔多唔小被洗洗地腦

土耳其好似本身同美國都不和……唔會搞中國瓜!

撃掌歡呼的民衆呢?

土耳其依d 咪有人道國家

美國發動自己d走狗,繞過國家領導做野,要顯示中國被圍假象,喺香港更加要快手清除班思變既內奸,尤其係政府有對外話語權決策權既,例如港台

中土惡鬥?

毒果同大妓院真係冇乜分別,作得就作

萬惡歸心

新疆是中國領土不可分割的一部分

引用:
原帖由 百李挑一 於 2021-4-11 02:33 AM 發表

土雞在野黨所為,唔關執政黨時,須然土雞執政黨都唔系咩好人,但系起碼埃爾安多謀求同中國合作為主!
咪同香港D民煮派一樣囉,去外國要人制栽自己,唔通會係政府立場咪,咪又係玩騎劫,全部人被代表。

一看標題就感受到攻擊中國😎😎

引用:
原帖由 武德鼎 於 2021-4-11 04:10 AM 發表
挖個坑都可以咁開心 
隻狗屙篤屎都自high幾日

國中土耳其,狗中哈士奇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]