• 瀏覽: 14,619
  • 回覆: 103
+12
再有中國企業機構被美國列入實體清單,不看由是可一看不得了,制裁理由不是竊取個人資料(如華為)那麼簡單,而是參與解放軍管有「大殺傷力武器」的計劃!

"據報導,可攜10枚導核彈頭的「東風-41」,射程囊括整個美國本土,不到30分鐘便能抵達紐約,只要一枚「東風-41」可把美國的金融建設盡毀。"

東風快遞,30 分鐘可到美國!架 Tesla 都未充完電!

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/8259995-中國擁「大殺傷力武器」招美國制裁,講出嚟嚇你

成日吹到自己幾強幾先進,被美國佬顧忌正常呀. 小粉紅應該感到自豪. 

所以說  美國跟台灣 白痴呢

中國的這些導彈武器上的 芯片都不可能使用
外國制造的東西!!

真是白痴

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 03:33 AM 發表
成日吹到自己幾強幾先進,被美國佬顧忌正常呀. 小粉紅應該感到自豪. 
之前伊拉克薩達姆,被吹有大殺傷力武器。被死刑!

應該感到絕對終極自豪.

咁而家射左去美國未先?

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-4-10 04:11 AM 發表

之前伊拉克薩達姆,被吹有大殺傷力武器。被死刑!

應該感到絕對終極自豪.
薩達姆其實幾不幸,如果唔係911,佢可能活耐啲. 所以其實我覺得如果美國出事而又扯上中國,美國佬一定開戰. 你見之前中國幾驚走火. 

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 04:33 AM 發表

薩達姆其實幾不幸,如果唔係911,佢可能活耐啲. 所以其實我覺得如果美國出事而又扯上中國,美國佬一定開戰. 你見之前中國幾驚走火. 
佢係誤信美國的信任,澄清伊拉克沒有核武,但布殊政府立刻以藏有「化武」為名聯軍攻潰。
像伊朗、朝鮮堅持有核武能力,歐美完全不敢動之分豪。

引用:
原帖由 mawongching 於 2021-4-10 04:48 AM 發表

佢係誤信美國的信任,澄清伊拉克沒有核武,但布殊政府立刻以藏有「化武」為名聯軍攻潰。
像伊朗、朝鮮堅持有核武能力,歐美完全不敢動之分豪。
最錯就係無核武,有既,美國未必敢打。

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 04:33 AM 發表

超蠢,中國有核武,有誰敢打?
應該說有核武的國家沒有人會打 不怕一齊玩完?

美國連北韓這小國也不敢打,就知道問題吧。

還有人認為當年的911事件,係單純、單方面制做的恐怖襲擊?
邪惡軸心國為求開戰, 保住尾完霸權、 為軍火商增加收入, 而找借口開戰。
要喺中東引發大規模戰爭, 就必須找一個強而有力嘅藉口, 就要製造嚴重如911事件, 整件事都係由邪惡軸心國自編自導自演嘅戲, 一team扮與老尾無關的人與恐怖組織聯繫, 給予任何資助如軍火、金錢、訓練..., 引導襲擊其本土。 
當然, 事件發生後, 一衆老尾軍火商sales 代言人,包括細番薯, 加上輿論, 推波助瀾, 引發咗場十幾年嘅中東戰爭。

製造及使用大殺傷力武器, 相信係邪惡軸心國先會有。

真搞笑. 如果有黃絲講中國點點點黑警點點點,啲愛國撚會第一時間彈出來「證據呢證據呢」,但講到美國佬就可以好天馬行空諗到就當真. 

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 03:33 AM 發表
絕對自豪, 不招人妒是庸才, 唔通好似黃絲咁咩,邊有人妒忌佢地,個個見到佢地都好開心

引用:

911根本唔關伊拉克事。
老布殊出兵伊拉克,但未有將伊拉克拿下。小布殊就子承父業,在那裡跌倒,就從那裡站起來,再一次攻占伊拉克。
911只係藉口。

引用:
原帖由 sheung1009 於 2021-4-10 05:51 AM 發表

超蠢,中國有核武,有誰敢打?
應該說有核武的國家沒有人會打 不怕一齊玩完?

美國連北韓這小國也不敢打,就知道問題吧。
美國打朝鮮根本冇利益,而且朝鮮背後有中、俄。保持東北亞緊張局勢先符合美國利益。

今次唔用洗衣粉,用中國出產豆粉!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]