• 瀏覽: 14,679
  • 回覆: 103
+12
引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 08:46 AM 發表

唔係卦,我冇美國籍,一生人去過美國只係五日,老美點算係我老爹呀。論美國化,習公主仲「美國」多過我啦.
https://kknews.cc/zh-hk/society/nxx4a83.html   又中國化??😆😆

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 04:33 AM 發表

薩達姆其實幾不幸,如果唔係911,佢可能活耐啲. 所以其實我覺得如果美國出事而又扯上中國,美國佬一定開戰. 你見之前中國幾驚走火. 
你讀好啲歷史先再出嚟柒啦,將薩達姆扯到去911

美國有最大殺傷力武器, 全世界制裁美國?

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-4-10 05:42 AM 發表

最錯就係無核武,有既,美國未必敢打。
yes, right

引用:
原帖由 mawongching 於 2021-4-10 04:48 AM 發表

佢係誤信美國的信任,澄清伊拉克沒有核武,但布殊政府立刻以藏有「化武」為名聯軍攻潰。
像伊朗、朝鮮堅持有核武能力,歐美完全不敢動之分豪。
伊拉克6次接受聯合國調查都是沒有大殺傷力武器,美國,英國一樣拉隊去攻打,就像今天的中國,世衛調查完中國,西方依然是在抵賴,說到底西方只是需要一些高,大,尚的理由借口去進行其目的吧了.

乜嘢理由美國可以做,中國唔可以做?

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 10-4-2021 03:21 發表
再有中國企業機構被美國列入實體清單,不看由是可一看不得了,制裁理由不是竊取個人資料(如華為)那麼簡單,而是參與解放軍管有「大殺傷力武器」的計劃!

https://media.bastillepost.com/wp-content/uploads/blogger/2021/01/deep-bule.jpg

"據報導,可攜10枚導核彈頭的「東風-41」,射程囊括整個美國本土,不到30分鐘便能抵達紐 ...
順豐3日就可以派件去全國主要城市,算唔算大殺傷力?

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 10-4-2021 03:33 發表
成日吹到自己幾強幾先進,被美國佬顧忌正常呀. 小粉紅應該感到自豪. 
吹下就信?

白皮豬同時代垃圾一狗樣  黑撚人憎

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 03:33 AM 發表
成日吹到自己幾強幾先進,被美國佬顧忌正常呀. 小粉紅應該感到自豪. 
黃黑L同台灣就好似雞一樣,當美國佬需要時就俾D錢用嚟發洩一下。

好心啦你老美; 中國武器上的零部件一定是自產的! 要台積電來幫手生產?

你老美是否戇L鳩到如此白痴境地 美畜總統果真一蟹不如一蟹

咁咪好囉,求仁得仁

引用:
原帖由 u23dom 於 2021-4-10 11:13 AM 發表
好心啦你老美; 中國武器上的零部件一定是自產的! 要台積電來幫手生產?

你老美是否戇L鳩到如此白痴境地 美畜總統果真一蟹不如一蟹
所以美狗咪好驚好驚囉,有因必有果

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-4-10 03:21 AM 發表
再有中國企業機構被美國列入實體清單,不看由是可一看不得了,制裁理由不是竊取個人資料(如華為)那麼簡單,而是參與解放軍管有「大殺傷力武器」的計劃!

https://media.bastillepost.com/wp-content/uploads/blogger/2021/01/deep-bule.jpg

"據報導,可攜10枚導核彈頭的「東風-41」,射程囊括整個美國本土,不到30分鐘便能抵達紐 ...
當美國指責你擁有大殺傷力武器時... 你最好真的有!

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 03:33 AM 發表
吹水都驚到咁,美國政棍真係同香港d仆街黃甴一樣咁廢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]