• 瀏覽: 16,397
  • 回覆: 176
  • 追帖: 3
+4
疫苗接種計劃已開展一個半月,政府公布,昨(8日)共有10宗送院個案,其中9人已經出院,一人留院觀察,年齡介乎34至73歲

數據不會呃人,你話科興比較容易令人致死,我真心不信

分明是政府故意把長期病患致死的不幸市民,用生前曾經打過疫苗去誤導市民,如果同日有二十幾人因為同一個病致死,其中一個曾經打過科興,是不是等于科興整死人

理性討論原意是讓市民理性選擇適合疫苗,打完伏必態有副作用也是無奈,不是我想見到的,市民打疫苗是求生,請黑手們高抬貴手

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210409/bkn-20210409230248385-0409_00822_001.html

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2021-4-10 02:39 AM 發表
疫苗接種計劃已開展一個半月,政府公布,昨(8日)共有10宗送院個案,其中9人已經出院,一人留院觀察,年齡介乎34至73歲

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210409/photo/bkn-20210409230248385-0409_00822_001_01b.jpg?20210409232334

...
之前的香港寶寶的 科興數據
明顯與全球施打數據 相左

香港這些醫護真是
喪盡天良

澳門KOL親自表白疫苗副作用,直接由5:12開始到 9:12就是講疫苗副作用

人地好清晰講左最多兩三日就所有副作用自己消失,邊有可能學香港毒媒,打完20幾日不幸身亡都賴疫苗

https://www.youtube.com/watch?v=Rb-L7Gwce8g

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-4-10 02:56 AM 發表

之前的香港寶寶的 科興數據
明顯與全球施打數據 相左

香港這些醫護真是
喪盡天良
當初我都有D懷疑會不會有關系

直到我自己上衛生處網頁找數據,原來2019年全年(2020數據未出,但每一年差別不大)有大約9000位香港人不幸死于腦,心血管病,即每一天大約二十幾人

而我一個認識的商務朋友,53歲,一直正常運動,無打過任何疫苗,一樣發現心血管病,話身體不適,第二日就走左,呢D病就是這樣的

根本打兩只都會有間接死或唔關疫苗事而死,只系最有勢力既傳媒,專播打完科興而死,而打伏必泰既唔報,咁系無咯。。你正常藍媒,邊有咁無聊追蹤班友打過乜;或者知都唔講,怕影響疫苗接種

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2021-4-10 02:39 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210409/photo/bkn-20210409230248385-0409_00822_001_01b.jpg?20210409232334

...
你打咗未?🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-4-10 03:08 AM 發表
根本打兩只都會有間接死或唔關疫苗事而死,只系最有勢力既傳媒,專播打完科興而死,而打伏必泰既唔報,咁系無咯。。你正常藍媒,邊有咁無聊追蹤班友打過乜;或者知都唔講,怕影響疫苗接種
其實公布有人打完疫苗死,可以接受,但應該話埋同日,同星期,同月,有幾多人因為同一病因而不幸身亡,俾市民自己獨立思考

例如同日25人不幸血栓身亡,其中一位發現身前20天曾經打過科興。。。

現在是呃人去打伏必態,亦令到好多人縮沙,兩種都不打,即香港疫苗注射率太低,防疫失敗

傳媒目的達到,市民繼續活在水深火熱中

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2021-4-10 03:11 AM 發表

你打咗未?🤷🏼‍♂️
超過20日啦,你會不會失望

好快第二劑

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-4-10 03:08 AM 發表
政府有公佈數字㗎,咪咁無知啦!

科興死11個;復必泰2個!

香港人越來越on9, 全球都爭住打疫苗為自己保命,有成幾千萬人打左,當中當然會有人死,不過在大數據上都係更安全的choice, 只有班死蠢係都要信網上一個唔知係乜水9up。科學就唔信,啲傍門左道既丫野就信到十足
香港人真係退步

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-4-10 03:18 AM 發表

科興死13個;復必泰2個!

你又發假新聞,政府公布是全部同疫苗無直接關系

當然有Case仲在double check by 驗屍

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-4-10 03:18 AM 發表

科興死13個;復必泰2個!

政府會系官方公布打完會死?比個連接哩

引用:
原帖由 老實香港人 於 2021-4-10 03:19 AM 發表
香港人越來越on9, 全球都爭住打疫苗為自己保命,有成幾千萬人打左,當中當然會有人死,不過在大數據上都係更安全的choice, 只有班死蠢係都要信網上一個唔知係乜水9up。科學就唔信,啲傍門左道既丫野就信到十足
香港人真係退步
如果打針率太低,香港會被列為防疫失敗地區,無可能開放旅遊氣泡

其實是政府昂居. 政府應該每天高調公佈疫苗施打人數, 懷疑出現副作用人數, 和施打時間, 死因等等. 讓大家自行判斷. 政府不出聲或低調處理, 所以才會被黃媒得米Y曲事實.

引用:
原帖由 sexkiller3 於 2021-4-10 03:23 AM 發表
其實是政府昂居. 政府應該每天高調公佈疫苗施打人數, 懷疑出現副作用人數, 和施打時間, 死因等等. 讓大家自行判斷. 政府不出聲或低調處理, 所以才會被黃媒得米Y曲事實.
四月一號,已經話打左超過五十萬劑,當然,其中有幾萬是打第二劑,即四十五萬人左右打左,比例大約 2:1(科興:biontech)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]