• 瀏覽: 54,844
  • 回覆: 861
  • 追帖: 1
+76
引用:
原帖由 阿馬大爺 於 2021-4-10 12:48 發表

志不在此呢。黃店目的係將黑水漂白
好大機會係洗黑錢, 但咁樣洗法係好蠢, 十元八塊幾時先洗到一千萬(一千萬黑錢對他們來説係好少, 他們要洗多數都係億億聲).

睇你撐得幾𨶙耐

引用:
原帖由 Freemantho 於 2021-4-10 02:43 PM 發表

好大機會係洗黑錢, 但咁樣洗法係好蠢, 十元八塊幾時先洗到一千萬(一千萬黑錢對他們來説係好少, 他們要洗多數都係億億聲).
我估數條唔關鋪面事。

睇下呢班黃狗仔,可以買幾多日人蠢無藥醫

引用:
原帖由 日出東海 於 2021-4-10 02:58 PM 發表
睇下呢班黃狗仔,可以買幾多日人蠢無藥醫
支持一日,有鬼用咩😂

引用:
原帖由 金刀劍 於 2021-4-9 11:59 PM 發表
反而幫咗阿布泰有更多生意。
政府再嚟多幾次。阿布泰好快就可以上市了。
呢間黃店賣嘅食物有一半不合標籤法例。市民購買不合標籤法例食品出了事故,邊個負責任?

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2021-4-9 11:33 PM 發表
黃店「阿布泰國生活百貨」在潑水節前突遭海關出動100名人員,檢走40萬元貨品,指有關產品未有按法例要求展示中英雙語的警告標籤,並拘捕一名33歲男董事。不少市民今日特意「買爆阿布泰」,其中金鐘分店下午有近百人排隊購物,至晚上7時,排隊購物人潮進一步增多,目測有近200人。有市民...

https://hk.appledaily.com/resizer/eT2dImJ8cockjNuapM0m2uOEUic=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/04-09-2021/t_5ffa7e4c79f044d7a8f8dd98e4e323a2_name____.jpg ...
政府已經話畀你地聽食物不合法例還要去買?食咗有事到時又癩政府不執法?

引用:
原帖由 金刀劍 於 2021-4-10 12:02 AM 發表

所以咪要靠政府嚟多幾次囉!
個政府豬咁蠢,嚟多幾次有咩出奇。
唔係政府蠢,係班黃人蠢啫

賤畜黃屍記住買少日都仆街冚家剷呀

200幻得翻200隻,死得啦

犯法就係犯法

你幫襯係你嘅事

阿布泰買D野係咪有鈾?食同用到D人腦殘
食品標籤條例行執行左十幾廿年係保障公衆建康,居然有人認為有人有特權唔駛跟?200個民盲?

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2021-4-9 11:33 PM 發表
黃店「阿布泰國生活百貨」在潑水節前突遭海關出動100名人員,檢走40萬元貨品,指有關產品未有按法例要求展示中英雙語的警告標籤,並拘捕一名33歲男董事。不少市民今日特意「買爆阿布泰」,其中金鐘分店下午有近百人排隊購物,至晚上7時,排隊購物人潮進一步增多,目測有近200人。有市民...

https://hk.appledaily.com/resizer/eT2dImJ8cockjNuapM0m2uOEUic=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/04-09-2021/t_5ffa7e4c79f044d7a8f8dd98e4e323a2_name____.jpg ...
哈哈,旺個三兩日有用咩!?
吹大啲,高調啲,一陣國安杏剄之前有份參與黑暴拉埋就仲攪笑!🤣🤣🤣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]