• 瀏覽: 2,886
  • 回覆: 30
引用:
原帖由 Wachi師兄 於 2021-4-10 09:24 AM 發表

你是否有考慮到,如果冇中國呢個半導體嘅消費市場會點呢?
DELDELDELDEL

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-4-10 05:21 AM 發表

AI無人機群戰略在美國己練兵,芯片蜂巢意識AI無人機海攻擊測試完爆人控傳統艦隊,海戰人類慘被全軍屈死

引用:
原帖由 skywalker167 於 2021-4-10 09:47 AM 發表

無錯,對於人口大的國家,一定要採用AI人工智能無人武器去減少人道災難
消滅低等人種用AI就最適合
另外其實核武對環境的影響是不是不長遠?
即系d輻射好快就散?
因為第時聯軍戰勝後都要佔領土地,可能會將盟國的國民遷移到現時屬於中國的土地,以減輕人口同資源壓力,如果大規模使用核武,會不會令d土地要等好多年先可以住人?
不過美國最近研發的超低爆炸當量核武,會不會可以做到例如將一個可以毀滅4 ...
美國已經玩到TR3B,反物質彈同氣象武器,中共就唔俾中國平民知人地西方已經玩緊黑科技,
仲昆中國賤民西方軍仕科技沒有太大提升,一直只敢對比2戰常規武器如戰艦/戰機的競賽等轉移視聽

引用:
原帖由 skywalker167 於 2021-4-10 09:32 AM 發表

而家中國絕大部分的半導體進口都是用於加工出口,而家全世界都講緊supply chain security,要將成條產業鏈去中國化
只是將產業鏈相關需求搬到盟友國家例如越南印度

而且當中國經濟崩潰的時侯自然半導體需求都會減少
到時可以用對中國出口的半導體實施嚴格管制同重的出口稅
講返本國需求,印度同其他發展中國家例如越南巴西將會變得強大,甚至加埋人口比中國更加多好多需求更加強勁
所 ...
其實打得仗就Reset硬個經濟結構嫁啦,都玩到對攻仲理經濟個D人有如白痴一樣,人地打到你投降再逼你簽紙仔割地賠款咩都番曬黎啦最緊要係嬴左場仗先同1,2戰唔同的是,3戰太多大殺傷力武器了,玩唔到磨血戰,所以以往要經濟上持久,但實際上3戰係可以忽略,或許可以說3戰要拼經濟後續持久力的機會不大

引用:
原帖由 skywalker167 於 2021-4-10 09:32 AM 發表

而家中國絕大部分的半導體進口都是用於加工出口,而家全世界都講緊supply chain security,要將成條產業鏈去中國化

講返本國需求,印度同其他發展中國家例如越南巴西將會變得強大,甚至加埋人口比中國更加多好多需求更加強勁
所 ...
你只系將幾個可能講出來,即將產業鏈轉移哂去其他國家;同中國經濟崩潰。但上述可能唔出現又如何呢?

引用:
原帖由 skywalker167 於 2021-4-10 03:09 PM 發表
少少題外話

我剛才在其他論壇見到美國最近話TSMC幫中國軍方生產晶片
可能是美國要TSMC同中國脫鉤

因為軍用晶片通常不需要先進製程的晶片而且亦不可能依賴外企生產
不過可能講緊中國超級電腦的晶片 TSMC幫手代工 而呢D超級電腦被用於軍事上

不過亦可能是其他人講的無人AI武器需要的inferencing晶片,呢D需要用先進製程
美國話伊拉克有化武
美國已入侵伊拉克十幾年
都搵唔到証據

在不遠的將來🧐美國需要一場戰爭去徹底打跨中國來個全球大洗牌,而中國需要一場戰爭去收復台灣來實現中華民族大一統的偉大復興💪

估計戰事於習主席任內發生,最遲2030年中國會有足夠能力和美國決戰,但若形勢急轉直下可能在五年之內打仗,在確保彼此不被璀毀和不會被他國乘虛而入的框架之下,戰爭會控制在區域性的局部戰事,其實若不是害怕發展到不可收拾的核戰,及美國因受到反恐及疫情的拖累,戰爭可能早已發生,查實最近雙方的電子戰較量已經打得好火熱了。

不是空穴來風!相信熱戰不遠矣!😔

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-4-10 04:46 PM 發表

美國已經玩到TR3B,反物質彈同氣象武器,中共就唔俾中國平民知人地西方已經玩緊黑科技,
仲昆中國賤民西方軍仕科技沒有太大提升,一直只敢對比2戰常規武器如戰艦/戰機的競賽等轉移視聽
西方玩氣象武器?
係嘅台灣就冇旱災啦。
笑死。

引用:

所 ...
第一句以經錯,
十幾億人內需本身就一定勁,加上中國疫情控制好。

產業鏈去中國化先至唔安全,
東南亞以經飽和。
印度今日又十幾萬確診。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-4-10 09:16 PM 發表

西方玩氣象武器?
係嘅台灣就冇旱災啦。
笑死。
傻仔,逼台積電去美國呀,死蠢整晶圓要用大量水源,已經威逼利誘緊台積電100%做美國狗,軍佬就係軍佬,低B卒仔思維咩都唔識的正癈物

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-4-10 09:38 PM 發表

傻仔,逼台積電去美國呀,死蠢整晶圓要用大量水源,已經威逼利誘緊台積電100%做美國狗,軍佬就係軍佬,低B卒仔思維咩都唔識的正癈物
笑話
你唔俾係大陸渴死台積電打擊台灣同西方經濟呀?
美國佬要台灣佬聽話大把方法啦。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-4-10 09:50 PM 發表

笑話
你唔俾係大陸渴死台積電打擊台灣同西方經濟呀?
美國佬要台灣佬聽話大把方法啦。
你算吧啦,鄉下佬,STFU 垃圾,死開

引用:

所 ...
中國崩潰論,宜家美國都無人信。 傻侵同佢班戇鳩侵粉都唔信啦。
打下飛機無乜所謂,反正戇鳩仔難得可以開心下,都係人權黎。

不過,以中國崩潰論作為計劃基礎
冚家鏟時諗掂點自殺未?
產業鏈最唔安全既地方就係要跨國,跨得越多國越唔安全,其中一環斷纜就全部仆街,全部國家都無問題,點知條船比人扣起左,又係仆街。
將一個國家可以完成既產業鏈分拆開搬去幾個國家,只能講,有無幾萬億可以蝕呀?

引用:
原帖由 WWarmani 於 2021-4-10 18:08 發表
在不遠的將來🧐美國需要一場戰爭去徹底打跨中國來個全球大洗牌,而中國需要一場戰爭去收復台灣來實現中華民族大一統的偉大復興💪

估計戰事於習主席任內發生,最遲2030年中國會有足夠能力和美國決戰,但若形勢急轉直下可能在五年之內打仗,在確保彼此不被璀毀和不會被他國乘虛而入的框架之下,戰爭會控制在區域性的局部戰事,其實若不是害怕發展到不可收拾的核戰,及美國因受到反恐及疫情的拖累,戰爭可能早已發生,查實 ...
日本島
對中美來說都是最佳的表演舞台

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]