• 瀏覽: 31,525
  • 回覆: 310
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 orthocentre 於 2021-4-9 17:08 發表

國家就無,曱甴有唔少

曱甴會去飲埋

引用:
原帖由 christinacheng 於 2021-4-9 06:01 PM 發表
污染物質,點解大家唔聲討日本🇯🇵
鮑魚...花膠.....海參及加拿大龍蝦少吃為妙.........!!

尤其是日本出口的海鮮.........海洋沒有國界........海洋生物也是全世界走...!!
即使澳洲都可能受影響........未來幾天吃海鮮......之後十年都唔好再吃比較安全....!!
生癌的可能性會超出你想像..........!!

引用:
原帖由 orthocentre 於 2021-4-9 05:07 PM 發表
唔係不嬲都倒緊咩?
🤔倒落個油缸度...總會唔小心咁流了D出來落大海....

網上看片見到好多個巨形水缸,
應該放滿晒無位再放....

現在最多念方法運走D缸,再放過D新缸入去慢慢再入,
石油咁.

但輻射油無國家想要😂,
又運唔到去其他日本地方,
國內無人要,
當然外國人都唔要,
唔通運去非洲?

引用:
原帖由 paulchen 於 2021-4-9 05:06 PM 發表
老尾又話係世界警察
點解唔企出嚟做下樣
又睇下南韓點回應
日本已全盤接納佢主子嘅保護費數額,所以美國側側膊聽吾到。南韓就冇比足保護費,所以。。。。。

引用:
原帖由 bestwin61 於 2021-4-9 05:46 PM 發表
原來係倒落東海DKLM
海洋下有洋流通道..........一天時間已經可以從日本走到對岸的加拿大.......!!
阿拉斯加長腳蟹都可能受污染..........你唔好認為倒在什麼海域就只影響單一海洋.....!!
事實上無你想得咁簡單.....!!

總的來說..........未來的海鮮存在的風險更大.........主要是癌症方面...!!
長時間食用.........粗略估計有70%一定生癌..........只是早晚問題.....!!

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-4-9 06:14 PM 發表

🤔倒落個油缸度...總會唔小心咁流了D出來落大海....

網上看片見到好多個巨形水缸,
應該放滿晒無位再放....

現在最多念方法運走D缸,再放過D新缸入去慢慢再入,
石油咁.

但輻射油無國家想要😂,
又運唔到去其他日本地方,
國內無人要,
當然外國人都唔要,
唔通運去非洲?
運去富士山頂倒入火山口,一了百了

垃圾日本國,等我蝕底D接收佢索果D AV女吧

屌佢老味日本政府,正仆街黎要全部人同佢受幅射水

唔係偷偷哋排緊咩?

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-4-9 06:15 PM 發表

海洋下有洋流通道..........一天時間已經可以從日本走到對岸的加拿大.......!!
阿拉斯加長腳蟹都可能受污染..........你唔好認為倒在什麼海域就只影響單一海洋.....!!
事實上無你想得咁簡單.....!!

總的來說..........未來的海鮮存在的風險更大.........主要是癌症方面...!!
長時間食用.........粗略估計有70%一定生癌... ...
要好好記住先啦,那天倒下海就以後吾好再買加拿大急凍魚蝦蟹

啲魚會游來游去!食物鏈一定會受幅射影響

吊你老婆
環保能,環保少女去能左邊?
系米幫鬼佬含緊能

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2021-4-9 05:28 PM 發表
日本人應該自己飲用這些廢水,再經人體排洩流出公海,那時國際社會就好難反對啦!
加拿大尤其是溫哥華未來十年會有大量人口生癌..............!!
日本都會出現大量人口生癌情況...........同時崎胎的機率會提升不少.......!!

不過要看數量來定.......不過深海魚千萬別再吃.........蝦蟹海參就最好不要吃....!!
選擇河魚及人工繁殖比較好...........唉........!!

倒都倒遠啲,倒去盟友加州嗰邊啦。

叫日本仔自己飲反

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]