• 瀏覽: 23,471
  • 回覆: 194
+5
台灣海軍一名軍官上月底向國防部政戰局轄下的《青年日報》投稿,意外揭露新型雷達車部署澎湖,有美媒指它是被動雷達,宣稱可偵測解放軍空軍殲20隱形戰機的動向。台媒報道指,國防部長邱國正對洩密震怒,恐連坐懲處近百人,美國在台協會(AIT)亦不滿......

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20210409/00178_001.html

以中國政府情報網之廣大,台灣軍隊一舉一動,對岸中國大陸政府大概早已知曉,台灣軍方不必震怒。

台灣別以為有什麼軍事秘密可以瞞天過海

阿爺可能連菜菜子條底褲咩色都知

咪同佢白痴啦方向報,咁曲線呃台仔來振奮軍心

台灣在中國天網下,部署這些,中國同美國甚至俄羅斯,日本都知

這些雷達車根本冇用,但就可讓台軍扮勁,除了氹儍仔入伍外,諗唔到有咩

其實,台灣最新民調,台毒的意願已降到歷史新低,只得35%左右

台灣民宣又用類似吹氣坦克扮自己有得打來挽回對抗大陸的民意,又呃人囉

菜菜子其實練習最密的,根本就是防斬首行動  ,大陸打到黎,菜菜子第一個著草先啱!

殲20克星???笑了

老糜都唔敢講這些說話,不如說雄風3是中國火箭炮克星啦

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-9 10:28 AM 發表
其實,台灣最新民調,台毒的意願已降到歷史新低,只得35%左右

台灣民宣又用類似吹氣坦克扮自己有得打來挽回對抗大陸的民意,又呃人囉

菜菜子其實練習最密的,根本就是防斬首行動  ,大陸打到黎,菜菜子第一個著草先啱!
嗡錯了,最新民調係跌到三成都冇

https://youtu.be/SLhTIth3dfE

都白痴, 中國要打你台灣唔會先清左金門馬祖彭湖d軍事威脅先, 任由你係後方作亂嗎?

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-4-9 10:30 AM 發表
殲20克星???笑了
根本唔好話三期報告,係連第一期都冇

台灣連實物都未測試過,就話可測到,班台仔就睇完日本漫畫就幻想當真實!

剋星? 慳L啲啦!
呆灣吹水就叻!

吊........d咩9  f5自炒都搵唔到, 殲20剋星????

引用:
原帖由 leshui 於 2021-4-9 10:22 AM 發表
菜菜子 話  我無穿的

中國出動數以百計戰機群,淨係針對殲20無用的。。。係大決戰,海陸空全面出擊,唔係一對一。台灣,仲係度昆台灣人。。。可憐。

引用:
原帖由 leshui 於 2021-4-9 10:22 AM 發表
矛着

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]