• 瀏覽: 1,098
  • 回覆: 18
東涌上演南亞幫大戰本地漢混戰。昨晚(7日)9時許,一群南亞漢在東涌逸東邨悅逸樓外聚集消遣,期間疑因目光問題,與一名本地男子爆發爭執,且愈吵愈烈。其後,雙方各自「吹雞」召來「援兵」,繼而爆發打鬥,一時間殺聲震天,驚動附近住戶及保安。據附近大廈住戶拍攝的影片顯示,部分男子身穿南亞族裔服裝,混戰中雙方拳來腳往,有人更擸起電單車頭盔扑向對方,混戰間雙方亦咒罵不斷。直至有保安員聞訊到場喝止,兩批人始偃旗息鼓悻悻而去。

香港華人多過南亞人咁多.
但就成日被南亞人打劫和欺負...
今次班香港人,敢同南亞人一拚.....其實都算是勇敢的一群.

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210408/bkn-20210408133212999-0408_00822_001.html

熱賣及精選
華人犯罪成本高。政府唔學美國,華人優先,大家坐幾個月。巴漢照舊收政府補貼。華人就份工都無埋。。間接打壓本土

多得泛民唔少

拉張超雄先啦,呢條友先係最賤格。

雖然打交係唔啱, 不過, 呢的巴基, 係香港毫無貢獻, 仲要撩是鬥非, 的確係抵打。

拉晒班仆街冚家剷

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-4-8 11:58 PM 發表

東涌上演南亞幫大戰本地漢混戰。昨晚(7日)9時許,一群南亞漢在東涌逸東邨悅逸樓外聚集消遣,期間疑因目光問題,與一名本地男子爆發爭執,且愈吵愈烈。其後,雙方各自「吹雞」召來「援兵」,繼而爆發打鬥,一時間殺聲震天,驚動附近住戶及保安。據附近大廈住戶拍攝的影片顯示,部分男子身穿南亞族裔服裝,混戰中雙方拳來腳往,有人更擸起電單車頭盔扑向對方,混戰間雙方亦咒罵不斷。直至有保安員聞訊到場喝止,兩批人始偃旗息鼓 ...
互毆
恐襲
暴動罪

元朗721

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-4-8 11:58 PM 發表

東涌上演南亞幫大戰本地漢混戰。昨晚(7日)9時許,一群南亞漢在東涌逸東邨悅逸樓外聚集消遣,期間疑因目光問題,與一名本地男子爆發爭執,且愈吵愈烈。其後,雙方各自「吹雞」召來「援兵」,繼而爆發打鬥,一時間殺聲震天,驚動附近住戶及保安。據附近大廈住戶拍攝的影片顯示,部分男子身穿南亞族裔服裝,混戰中雙方拳來腳往,有人更擸起電單車頭盔扑向對方,混戰間雙方亦咒罵不斷。直至有保安員聞訊到場喝止,兩批人始偃旗息鼓 ...
多謝張超雄

逸東係最多南亞佬既屋村,
D南亞佬唔介意遠,只求有屋住就心滿意足。

南亞之父張雞雄呢?
縮L咗去邊?

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-4-9 02:17 AM 發表

拉張超雄先啦,呢條友先係最賤格。
仲有解散平機會

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-4-9 07:47 AM 發表

仲有解散平機會
林鄭的人。 政府點會解散。 仲考慮點升職。

引用:
原帖由 Chelseaaa 於 2021-4-9 07:37 AM 發表

逸東係最多南亞佬既屋村,
D南亞佬唔介意遠,只求有屋住就心滿意足。
房協做嘢,一經定罪,收樓,使O講,睇吓d友  驚唔驚

張議員既寶貝

You'll never walk alone
屌距老尾  張生d手尾

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]