• 瀏覽: 33,001
  • 回覆: 339
  • 追帖: 2
+13
日本將召開會議 決定把核廢水排入大海日本福島第一核電站持續產生含「氚」的核廢水,預料明年達至容量上限。日本政府打算本

日本福島第一核電站持續產生含「氚」的核廢水,預料明年達至容量上限。日本政府打算本月13日召開會議,決定把已稀釋的核廢水排入大海。首相菅義偉昨日同漁業組織會面後,漁民堅持反對排放核廢水。菅義偉就指,會努力把負面觀感降至最低。 十年前「311大地震」後,福島發生核災,核電站存放大量為了穩定反應爐內熔融核燃料而成的冷卻廢水,連同地下水和雨水,每天以140公噸的速度持續增加,預料儲水槽明年秋天全滿。日本政府目前正尋求辦法處理。

原文網址:https://www.881903.com/news/international/2386332
食日本海產自已睇路喇!

新聞來源連結:
https://www.881903.com/news/international/2386332/日本將召開會議-決定把核廢水排入大海

這是真正的反人類種族滅絕罪行,“人權判官”會怎么說 ?

魚生

以架狗德性一早排左好耐拉, 宜家做下樣姐

傷港蒸日L, 一定搶注去幫手吸收核廢水!

日本的海產出品可以唔洗買了

引用:
原帖由 阿記狂徒 於 2021-4-8 04:18 PM 發表
以架狗德性一早排左好耐拉, 宜家做下樣姐
日本早就不斷排核廢水害死全世界,唔通做左又要話俾你知咩

不過喺港人眼中,排核廢水害全世界都不及排屎排尿罪大

根據太平洋的水流,半年後就可以去到尾國加周

引用:
原帖由 dtw 於 2021-4-8 04:06 PM 發表
日本將召開會議 決定把核廢水排入大海日本福島第一核電站持續產生含「氚」的核廢水,預料明年達至容量上限。日本政府打算本

日本福島第一核電站持續產生含「氚」的核廢水,預料明年達至容量上限。日本政府打算本月13日召開會議,決定把已稀釋的核廢水排入大海。首相菅義偉昨日同漁業組織會面後,漁民堅持反對排放核廢水。菅義偉就指,會努力把負面觀感降至最低。 十年前「311大地震」後,福島發生核災,核電站存放 ...
搵你食日本魚生了

我有個崇日同事,喺公司做咗十幾年,話說喺7、8年前中秋,有客送咗好多日本桃、富士蘋果嚟,我當時1516諗住攞咗唔會食, 但係唔攞又好似唔畀面 ,無可奈何咁攞,但係忽然有個同事好著急咁 問,可唔可以攞多個, 咁我就順水推舟畀埋佢......佢非常高興咁 攞返屋企話:我差唔多日日都食富士蘋果~~ 😨😰但係 啱啱喺舊年收到個壞消息 ,就係佢有血癌...... 啱啱過咗身喇 ,仲要係四十歲左右走......唔知關唔關呢間嘢事?!

引用:
原帖由 gerson161 於 2021-4-8 04:20 PM 發表
根據太平洋的水流,半年後就可以去到尾國加周
c hing 幫你加張圖

我估下 .....
俄朝韓中 一定會抗議,  
台卻會歡迎 仲話 核海水可發電
夏慧姨 雖然食正水流影響最直接  但尾角唔會出聲  因為核污染既野佢地做慣

引用:
原帖由 mlf707a 於 2021-4-8 04:21 PM 發表
我有個崇日同事,喺公司做咗十幾年,話說喺7、8年前中秋,有客送咗好多日本桃、富士蘋果嚟,我當時1516諗住攞咗唔會食, 但係唔攞又好似唔畀面 ,無可奈何咁攞,但係忽然有個同事好著急咁 問,可唔可以攞多個, 咁我就順水推舟畀埋佢......佢非常高興咁 攞返屋企話:我差唔多日日都食富士蘋果~~ 😨😰但係 啱啱喺舊年收到個壞消息 ,就係佢有血癌...... 啱啱過咗身喇 ,仲要係四十歲左右走..... ...
視乎輻射濟量, 日日食受輻射污染海產, 生cancer都好正常

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-4-8 04:28 PM 發表

視乎輻射濟量, 日日食受輻射污染海產, 生cancer都好正常
所以我對自己自從日本核事故後,一直抗拒日本魚生、水果,感到恩惠!🙏🙏

跟本就係有私心,唔想全封核站!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]