• 瀏覽: 5,448
  • 回覆: 107
+3
英媒報道,英國承諾提供4,300萬英鎊(約4.6億港元)幫助來自香港的人找到工作、住房和學校。據悉,這項計劃允許數百萬香港人重新定居。據路透社4月

點解我之前睇黃媒話有錢人先用BNO Visa. 但英國又要推出 "關愛基金" 支援新移民既?

英國脫歐後, 小左吉卜賽人, 當地人唔太喜歡 吉卜賽人, 但有些工作白人唔肯做, 總要有人做, 英國佬呢個如意算盤真係做得好, 一方面可以填補吉卜賽的空間, 另一方面又可以貶低華人.

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/609387/bno-英國撥款4-6億協助移居港人融入當地

Bno去到有4千幾萬鎊。

希望迷茫中喞港人多了解些歷史,睇睇英國對其殖民過喞地方,如緬甸、印度、眾非洲國家做過d咩,依家喞現狀如何?
一個海盜源起喞文明,你會相信佢真心對你付出愛?唔好妄想啦
盡力致力於自己國家民族強大,令海盜臣服於你更加實際啦。

4.6億僅夠支援1000個新投奔英國異士一年生活費

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-4-8 14:17 發表
4.6億僅夠支援1000個新投奔英國異士一年生活費
又唔好咁講,

英國脫歐後, 小左吉卜賽人, 當地人唔太喜歡 吉卜賽人, 但有些工作白人唔肯做, 總要有人做,

異士去到英國就可以搶呢D 位.

批錢古古怪怪。系直接比新移民定點?定系錢比英國人,再由英國人指點你。?

引用:
原帖由 cskch 於 2021-4-8 02:19 PM 發表

又唔好咁講,

英國脫歐後, 小左吉卜賽人, 當地人唔太喜歡 吉卜賽人, 但有些工作白人唔肯做, 總要有人做,

異士去到英國就可以搶呢D 位.
但有些工作白人唔肯做
但可能不足以提供200萬職位比呢批奔向自由高尚港人,4.6億實在太少

計劃通過未?

記得唔好返來 攞綜援!

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-4-8 14:29 發表

但有些工作白人唔肯做
但可能不足以提供200萬職位比呢批奔向自由高尚港人,4.6億實在太少
吉卜賽人係英國都有20-30萬.

香港有 200萬+1過英國都無人信啦。 10萬左右啦.

去到當地後, 取代脫歐後, 小左既吉卜賽人, 做番以前gypsy 做開既野. 應該問題唔大既.

引用:
原帖由 mflyer 於 2021-4-8 02:32 PM 發表

記得唔好返來 攞綜援!
鴉片販子 咁 闊綽, 幾千萬 GBP!
鴉片販子 真的 日落左好耐!!!

引用:
原帖由 cskch 於 2021-4-8 01:56 PM 發表
英媒報道,英國承諾提供4,300萬英鎊(約4.6億港元)幫助來自香港的人找到工作、住房和學校。據悉,這項計劃允許數百萬香港人重新定居。據路透社4月

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210408/456787946922577920930674.jpeg/qb-u12Bc2mTqRRsDcgsido_TsDdCYRT2TSBcek0gXHo

點 ...
唔信英國佬咁好死!?

引用:
原帖由 mflyer 於 2021-4-8 14:32 發表

記得唔好返來 攞綜援!
唔係綜援, 綜援係比公民先有. 佢地只係可以拿英國版的 關愛基金.

引用:
原帖由 mflyer 於 2021-4-8 02:36 PM 發表

鴉片販子 咁 闊綽, 幾千萬 GBP!
鴉片販子 真的 日落左好耐!!!
BNO 有當然 居英權, 唔係 5+1!
記得唔好返來 攞綜援!

引用:
原帖由 tinlong 於 2021-4-8 14:36 發表

唔信英國佬咁好死!?
我相信係真的, 因為吸左咁多低質新移民, 唔出番類似 "關愛基金" 既野, 將來會出現社會問題.

而且仲有好多低收入工作要轉介比呢D 新移民.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]