• 瀏覽: 5,470
  • 回覆: 7
+3
英媒報道,英國承諾提供4,300萬英鎊(約4.6億港元)幫助來自香港的人找到工作、住房和學校。據悉,這項計劃允許數百萬香港人重新定居。據路透社4月

點解我之前睇黃媒話有錢人先用BNO Visa. 但英國又要推出 "關愛基金" 支援新移民既?

英國脫歐後, 小左吉卜賽人, 當地人唔太喜歡 吉卜賽人, 但有些工作白人唔肯做, 總要有人做, 英國佬呢個如意算盤真係做得好, 一方面可以填補吉卜賽的空間, 另一方面又可以貶低華人.

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/609387/bno-英國撥款4-6億協助移居港人融入當地

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-4-8 14:17 發表
4.6億僅夠支援1000個新投奔英國異士一年生活費
又唔好咁講,

英國脫歐後, 小左吉卜賽人, 當地人唔太喜歡 吉卜賽人, 但有些工作白人唔肯做, 總要有人做,

異士去到英國就可以搶呢D 位.

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-4-8 14:29 發表

但有些工作白人唔肯做
但可能不足以提供200萬職位比呢批奔向自由高尚港人,4.6億實在太少
吉卜賽人係英國都有20-30萬.

香港有 200萬+1過英國都無人信啦。 10萬左右啦.

去到當地後, 取代脫歐後, 小左既吉卜賽人, 做番以前gypsy 做開既野. 應該問題唔大既.

引用:
原帖由 mflyer 於 2021-4-8 14:32 發表

記得唔好返來 攞綜援!
唔係綜援, 綜援係比公民先有. 佢地只係可以拿英國版的 關愛基金.

引用:
原帖由 tinlong 於 2021-4-8 14:36 發表

唔信英國佬咁好死!?
我相信係真的, 因為吸左咁多低質新移民, 唔出番類似 "關愛基金" 既野, 將來會出現社會問題.

而且仲有好多低收入工作要轉介比呢D 新移民.

引用:
原帖由 kid_a 於 2021-4-8 16:27 發表

其實支助真係可能只比幫助你既英國機構...佢地就同香港社處咁囉...推介你去做D無人做既工...然後袋左你D支助..
白人唔做掃街, 洗廁所果類工. 但一個社會需要唔同既人, 唔好歧視人

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2021-4-8 16:30 發表

嘩。。。大好前途喎,恨都恨唔到
我有D 擔心第日去英國旅行. 比佢地影衰哂.

引用:
原帖由 deechai 於 2021-4-8 16:49 發表

會唔會比當地人民小....
好似香港人吊, 成日話果D拿福利係大陸人!!!!

到時會唔會去到英國, 被人腳踢唊......
開頭唔會, 但後期絕對會.

英國佬因為脫歐無左吉卜賽人, 就要搵小黃人做呢D 位, 但小黃人去到做呢D 低下階層, 慢慢就會比人睇小.

然後部份黃人會騙福利等等, 最後英國就會歧視番小黃人. 呢個結局其實今日都可以估到. 英國佬都知, 但佢都係利用果D 小黃人去做一D 厭惡性工作

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]