• 瀏覽: 5,491
  • 回覆: 107
+3
多謝英國收留黑暴曱甴

睇新聞有個唔知咩位嘅英國人話依個政策慷慨, 真係笑咗出嚟!  如果將D錢現兜兜的分派俾來英之香港人就是真的慷慨!!

睇新聞,
英國提供四千三百萬英鎊, 係協助bno新移民, 啲錢唔係畀新移民,係比番英國人,係畀錢英國人去協助香港新移民。
大家想多了。

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-4-8 02:17 PM 發表
4.6億僅夠支援1000個新投奔英國異士一年生活費
只有蠢人才會諗到直接比生活費去救濟市民,英國政府是聰明人,怎會直接比生活費給移英人仕,現在英國是提供資源幫助移英仕融入社會,包括住屋/就業/教育的支援,而且更會給英國中小學生認識英國與香港的關係,這樣做高明很多。

引用:
原帖由 cskch 於 2021-4-8 01:56 PM 發表
英媒報道,英國承諾提供4,300萬英鎊(約4.6億港元)幫助來自香港的人找到工作、住房和學校。據悉,這項計劃允許數百萬香港人重新定居。據路透社4月

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210408/456787946922577920930674.jpeg/qb-u12Bc2mTqRRsDcgsido_TsDdCYRT2TSBcek0gXHo
...
講乜嘢大仁大義啊。英國嘅外謂協助,只不過係借機提高英國人就業。

引用:
原帖由 cskch 於 2021-4-8 01:56 PM 發表
英媒報道,英國承諾提供4,300萬英鎊(約4.6億港元)幫助來自香港的人找到工作、住房和學校。據悉,這項計劃允許數百萬香港人重新定居。據路透社4月

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210408/456787946922577920930674.jpeg/qb-u12Bc2mTqRRsDcgsido_TsDdCYRT2TSBcek0gXHo
...
分比二百幻.每人$320

支持黃畜大遷徙

本身持BNO去英國已有一定資產,服務始終要繳費🤑🤑🤑

老英還以為可以以一博十,發吓夢好啦!垃圾以後全歸你。

咁好黃絲快D過去啦

幫到移民港人搵工搵樓搵學校,好事呀,希望到時接受援助既港人唔好咁失禮,有理無理都投訴上網起底公審杯葛

好似當年越南難民一樣!之前有經驗,應該駕輕就熟。

引用:
原帖由 jht 於 2021-4-8 03:50 PM 發表

我睇到內文既意思就係後者。
協助到英港人搵工,學英文。
意思即係驚你搵唔到地方工作去交稅,又搵唔到地方比錢學習交學費,所以批筆錢比一啲機構去協助你地。
x 2

4億,如果有5萬人去都已經好少,每人都係得8千,香港政府上年都派一萬,今年派五千,英國佬真係好撚寒酸,醜唔醜架。

引用:
原帖由 ryokun99 於 2021-4-8 02:12 PM 發表
希望迷茫中喞港人多了解些歷史,睇睇英國對其殖民過喞地方,如緬甸、印度、眾非洲國家做過d咩,依家喞現狀如何?
一個海盜源起喞文明,你會相信佢真心對你付出愛?唔好妄想啦
盡力致力於自己國家民族強大,令海盜臣服於你更加實際啦。
全球人口老化,吸納有知識的專業工作動力,以及他們的年輕下一代是各國爭相在做的事,英國佬有啲藉口,仲唔爭埋一份咩。你咁重視要了解歷史,應該都係鬧爆大陸嘅一員,大陸歷史上係有暗黑嘅年代,但近呢廿三十年的發展確係有目共睹。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]