• 瀏覽: 5,450
  • 回覆: 107
+3
Yc快d去 唔洗考慮

引用:
原帖由 cskch 於 2021-4-8 01:56 PM 發表
英媒報道,英國承諾提供4,300萬英鎊(約4.6億港元)幫助來自香港的人找到工作、住房和學校。據悉,這項計劃允許數百萬香港人重新定居。據路透社4月

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210408/456787946922577920930674.jpeg/qb-u12Bc2mTqRRsDcgsido_TsDdCYRT2TSBcek0gXHo

點 ...
大家唔好會錯意,英國政府係用4300萬招聘英國人做地產經紀,學校中介同職業介紹咋。

垃圾小陰國,實在是欺人太甚!

YC快D去英國分錢啦

哈哈哈…做戲做全套

引用:
原帖由 cskch 於 2021-4-8 01:56 PM 發表
英媒報道,英國承諾提供4,300萬英鎊(約4.6億港元)幫助來自香港的人找到工作、住房和學校。據悉,這項計劃允許數百萬香港人重新定居。據路透社4月

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210408/456787946922577920930674.jpeg/qb-u12Bc2mTqRRsDcgsido_TsDdCYRT2TSBcek0gXHo
...
咁撚好死?咁申請BNO就唔駛收費用啦,雕狸獅狒😄

中國應該早D決定同宣佈
取消雙重國籍
去嘅就去吧
留下嘅留下
無謂再拖拖拉拉
引起社會爭拗

英狗主話有500萬曱甴享有此優惠,除開啫係每隻曱甴享有92蚊港元

引用:
原帖由 cskch 於 2021-4-8 02:37 PM 發表

唔係綜援, 綜援係比公民先有. 佢地只係可以拿英國版的 關愛基金.
會唔會比當地人民小....
好似香港人吊, 成日話果D拿福利係大陸人!!!!

到時會唔會去到英國, 被人腳踢唊......

係英國要報稅但無福利!真係呃到盡

引用:
原帖由 ryokun99 於 2021-4-8 02:12 PM 發表
希望迷茫中喞港人多了解些歷史,睇睇英國對其殖民過喞地方,如緬甸、印度、眾非洲國家做過d咩,依家喞現狀如何?
一個海盜源起喞文明,你會相信佢真心對你付出愛?唔好妄想啦
盡力致力於自己國家民族強大,令海盜臣服於你更加實際啦。
仲有,英國掠奪咗查戈斯群島,國際法院判決歸還毛里求斯,英國仍然厚顏無恥拒絕交還,真係無恥海盜!

引用:
原帖由 deechai 於 2021-4-8 16:49 發表

會唔會比當地人民小....
好似香港人吊, 成日話果D拿福利係大陸人!!!!

到時會唔會去到英國, 被人腳踢唊......
開頭唔會, 但後期絕對會.

英國佬因為脫歐無左吉卜賽人, 就要搵小黃人做呢D 位, 但小黃人去到做呢D 低下階層, 慢慢就會比人睇小.

然後部份黃人會騙福利等等, 最後英國就會歧視番小黃人. 呢個結局其實今日都可以估到. 英國佬都知, 但佢都係利用果D 小黃人去做一D 厭惡性工作

英國佬都知黃絲手足無錢無學歷無技能, 過到去英國都係乞架啦, 所以預早比定幾億出泥當買狗糧

引用:

...
攞回去支持北愛好啲喎

咁少點分

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]