• 瀏覽: 4,531
  • 回覆: 107
引用:
原帖由 cskch 於 2021-4-8 02:35 PM 發表

吉卜賽人係英國都有20-30萬.

香港有 200萬+1過英國都無人信啦。 10萬左右啦.

去到當地後, 取代脫歐後, 小左既吉卜賽人, 做番以前gypsy 做開既野. 應該問題唔大既.
就算只有10萬異士投奔,你所講工種好難滿足佢地,而且未有工作仍需依靠基金維生,所以我認為最少要撥備46億

泛民五大訴求:
1.成立「獨立」委員會,籌備港獨事宜
2.將港獨人士破壞行徑定性為義舉
3.釋放港獨義士並作出道歉及賠償
4.限時港共警員棄械投降
5.中共需向全球承認骯肛 is not China
熱賣及精選
去到英國就算申請左,又係要等...........
大佬 ! 資助依家野有時可能唔批,或者介紹你去搵工,全部都係低人工又高危既職位又點算???

又用數字出招啦!

大英真係照顧200幻BNO,一人有廿幾英鎊,夠食一餐飽飯。

過多幾年後就會有今次移民英國的香港人,透過無線說自己移民慘況,香港賣曬資產放棄高薪同子女移居英國,初到步買到間有問題屋,子女讀書又未能融入學費各樣超出想像,兩夫婦也找不到在香港的一半人工,英國政府所謂的協助都是要申請及高門檻,在電視上非常後悔當天決定還害了一對子女。

收左你申請費、稅、NHS等等,女王開恩嘔個零頭出來,咁仲唔快d移民

引用:
原帖由 cskch 於 2021-4-8 01:56 PM 發表

英媒報道,英國承諾提供4,300萬英鎊(約4.6億港元)幫助來自香港的人找到工作、住房和學校。據悉,這項計劃允許數百萬香港人重新定居。據路透社4月

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210408/456787946922577920930674.jpeg/qb-u12Bc2mTqRRsDcgsido_TsDdCYRT2TSBcek0gXHo

點 ...
4.6億?好似無講分幾多年用噃?到時一句話唔多人申請,用唔哂,又可以慳返呢?

曱甴話點解唔將廣東話列為官方語言,佢哋唔係乞兒唔係嚟挨苦嘅

引用:
原帖由 cskch 於 2021-4-8 01:56 PM 發表

英媒報道,英國承諾提供4,300萬英鎊(約4.6億港元)幫助來自香港的人找到工作、住房和學校。據悉,這項計劃允許數百萬香港人重新定居。據路透社4月

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210408/456787946922577920930674.jpeg/qb-u12Bc2mTqRRsDcgsido_TsDdCYRT2TSBcek0gXHo

點 ...
咁優惠, 黃c們唔好再日日上香討唱衰香港啦, 快去吧, 心動不如行動

引用:

點 ...
政治show

引用:

點 ...
觀乎兩個嘅移民政策 兩國對國土邊彊及國人界線嘅處理有顯著不同。

靈魂是一個意念

萬般皆下品,唯有讀書高
手足們快去支援國際線囉!搶糧搶金搶女人!

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-4-8 02:23 PM 發表

批錢古古怪怪。系直接比新移民定點?定系錢比英國人,再由英國人指點你。?
我睇到內文既意思就係後者。
協助到英港人搵工,學英文。
意思即係驚你搵唔到地方工作去交稅,又搵唔到地方比錢學習交學費,所以批筆錢比一啲機構去協助你地。

懷著厚望  定會失望

英國撥款4.6億?
咁小邊夠果班乞兒曱甴洗呀

哈哈,原來得小貓三四隻去

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]