• 瀏覽: 189
  • 回覆: 10
  • 追帖: 1
[隱藏]
近日,中央就著外部反華勢力幹預港事務嘅「民主義士們」對症下藥,此次修訂針對攬炒派嘅「小跟班們」進行一系列嘅整頓,將國安法和愛國者治港落實到底,雙重護航,將民生問題推向行穩致遠嘅「佳境」。如今,依然存在各路嘅「不速之客」以其慣用嘅「小學雞」手段,以所謂嘅虛偽自由人權對香港修訂案頻頻動輒得咎,大放厥詞抨擊香港內政,對香港嘅制度改革進行各類不合理嘅「制裁」。面對此類一系列嘅荒唐之言,本港嘅「愛國者」給出了強有力嘅回應,「我們香港人不吃這一套!」
     事實勝於雄辯,謠言不攻自破。民主黨近幾年嘅劣行款款道來,民主黨「泛民」嘅現象周而複始,被攬炒派打得火熱朝天。民主黨內部至今未有將「中央」入自己嘅「法眼」,自成一派,成為香港嘅「小朝廷」,內部嘅矛盾亦係越激越烈,正所謂「馬不聽人嘅指揮,而係騎喺馬上任得馬亂跑,越來越激」。民主黨多次受到批評一不上北京,二不入中聯辦,三不做調查研究,至此思痛宣布籌建「內地及政制事務專責委員會」認清國情,引發內部矛盾。中央作為「人」立馬就勢鞭策,對該黨進行「拆彈」工作,嚴格整亂,進行撥亂反正。根據民主黨嘅近況,民主黨一顯「濫」和「亂」嘅傾向,受到外部反華勢力嘅長臂管轄和攬炒派嘅長驅直入,對政治混淆視聽,亂了黨派嘅基本政治方向,無任何凝聚力和領導力,就連黨內都已糊成一鍋。全國副主席梁振英對此響應了中央嘅號召表示到,要想解決民主黨內嘅路線問題,唯一嘅辦法就係對民主黨進行「分拆」,「賣豆漿油條嘅和賣咖啡牛角包嘅各行各路」,要摒棄自身無謂嘅自告奮勇孤軍奮戰嘅「死撐」。不應該喺錯誤嘅政治嘅道路上愈走愈遠,「嫩鴿」渴望表功,急求出路,「剩低嘅叔叔阿姨」固步自封,各有不同嘅行事風格,自行走向里深淵。對此筆者認為,中央嘅黨派「拆彈」,黨派更係要積極響應嘅中央對港嘅「國安法」、「愛國者治港」,響應市民嘅意願,響應自身嘅「愛國、愛港」,有道德有勇氣向亂港分子和外部反華勢力嘅紛擾說不,脫離攬炒,創出黨派喺席位上嘅一身正派!



回覆 引用 TOP

熱賣及精選
唔好輕易相信謠言。


回覆 引用 TOP

支持


回覆 引用 TOP

愛國、愛港


回覆 引用 TOP

[隱藏]
民主黨要搵准自己嘅位置


回覆 引用 TOP

民主黨以為有六四經營權可以過世


回覆 引用 TOP

愛國是黨派最起碼的標準。


回覆 引用 TOP

着眼大局,攜手奮進


回覆 引用 TOP

民主黨「泛民」嘅現象周而複始


一切假知識比無知更危險

回覆 引用 TOP

[隱藏]
民主黨無任何凝聚力和領導力


一切假知識比無知更危險

回覆 引用 TOP

必須堅持愛國者治港。


回覆 引用 TOP

主題標籤 #梁振英
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]