• 瀏覽: 2,888
  • 回覆: 60
引用:
原帖由 9big 於 2021-4-8 12:18 發表
社會上充斥假消息,誤導公眾。議員葛珮帆今早(8日)在立法會特首答問會指出,本港在前年反修例示威期間出現極多假新聞,造成仇

贊成  依家嘅政府先似樣 又參考黃人成日講嘅國際標準  黃人無野好賴啦

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210408/bkn-20210408104552560-0408_00822_001.html
啱啦!! 我地立法應該多引用外國例子, 而且比佢地更寬鬆的限制, 等佢地冇野好講!!

引用:
原帖由 出入夜婆仔 於 2021-4-8 02:25 PM 發表

抄星加波就得。 大家都是英殖。 應該國際上一視同仁。
對。
同時反對派最鍾意成日話香港邊樣邊樣不及新加波。

唔止假新聞, 網上/通訊群組, 散發流言都應該拉,
好多無知既收到群組訊息, 再加群入面d人一人一句就起鬨當真
立法嚴懲呢d散佈虛假訊息, 係非常重要!!!

強烈支持
唔好俾毒果作文當新聞

依家自嚟慢慢「研究」,遲唔遲啲?

支持

引用:
原帖由 9big 於 2021-4-8 12:18 PM 發表
社會上充斥假消息,誤導公眾。議員葛珮帆今早(8日)在立法會特首答問會指出,本港在前年反修例示威期間出現極多假新聞,造成仇

贊成  依家嘅政府先似樣 又參考黃人成日講嘅國際標準  黃人無野好賴啦

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210408/bkn-20210408104552560-0408_00822_001.html
如果每單假新聞都要賠錢,老黎賣屎忽都唔掂。

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-4-8 14:32 發表

梗係唔L得啦, 學d柒國咁由D黑警跪L死人係人背後開8槍攞人命咩? 香港掟汽油彈都係最多吽兩棍, 未有耐濫權
負責任政府就會將濫權差佬告上法庭同賠償,呢啲香港政府唔會做。

引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2021-4-8 01:28 PM 發表
外國對濫權差佬罰則唔參考一下?
你講美國警察對手無寸鐵市民開槍?還是 I can't breathe?

立假新聞法、制定規管記者條例....
已成當務之急
最好參考及通過星加玻笞刑法

好事, 呢D係國際標準~

毒果每日出嘅全部都係假新聞,篇篇都係散播仇恨嘅作文。此例一出,毒果即死

做得太慢

提示: 違規內容已被屏蔽
早要做啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]