• 瀏覽: 22,074
  • 回覆: 355
  • 追帖: 2
本主題由 YanNessIsMe 於 2021-4-8 05:05 PM 關閉
沙田發生警員開槍事件,今(8日)上午10時許,沙田一輛私家車被警方識別到行車證過期,警員於是展開追截。私家車沒有理會指示停車,狂飆至威爾斯親

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/突發/609447/沙田私家車避警截查狂飆-警長開槍打中司機右肩

熱賣及精選
支持警察執法  

引用:
原帖由 火石~~~ 於 2021-4-8 11:16 AM 發表

沙田發生警員開槍事件,今(8日)上午10時許,沙田一輛私家車被警方識別到行車證過期,警員於是展開追截。私家車沒有理會指示停車,狂飆至威爾斯親

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210408/456781430861598720197846.jpeg/4mwudK8SCpO83dEPgvxrJfI5IX6kxuVbOGE4RzhhOEc?v=w1280r16_9
如果呢件事發生在尾國……分分鐘到變咗蜜蜂竇了

身有屎,瘋狂駕駛

車上有小朋友有女人,行車證過期啫!唔洗玩咁大呱

自從黑暴亂港後,治安越黎越差。

行車證過期啫,唔駛瘋狂撞開d車逃走啩,一定係身有屎

又係黃屍

引用:
原帖由 老納 於 2021-4-8 11:24 AM 發表

人地可能身有屎呢..

引用:
原帖由 老納 於 2021-4-8 11:24 AM 發表

不過私家車並沒有理會指示、更沒有停車。警員追截到威爾斯親王醫院對開燈位時,目標車輛被迫停車。

交通部警員追至,命令司機下車但無果,目標車輛試圖將車輛前後碰撞逃走,警長向目標車輛開了一槍,打中司機的右肩。司機清醒。目標私家車上有1名女子及1名小朋友乘客,兩人只是受驚,沒有受傷。

我唔信只是行車證過期咁簡單

警察做對了。

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-4-8 11:31 AM 發表

人地可能身有屎呢..
我唔想猜測咁多!

引用:
原帖由 老納 於 2021-4-8 11:32 AM 發表

我唔想猜測咁多!
所以而家咪打低佢查下囉...

又違法達義.........又暴力可以解決問題.............
中能晒泛人d民主毒..........

快餐車

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]