• 瀏覽: 23,701
  • 回覆: 16
+11
引用:
原帖由 火石~~~ 於 2021-4-8 11:16 AM 發表
沙田發生警員開槍事件,今(8日)上午10時許,沙田一輛私家車被警方識別到行車證過期,警員於是展開追截。私家車沒有理會指示停車,狂飆至威爾斯親

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210408/456781430861598720197846.jpeg/4mwudK8SCpO83dEPgvxrJfI5IX6kxuVbOGE4RzhhOEc?v=w1280r16_9
如果呢件事發生在尾國……分分鐘到變咗蜜蜂竇了

引用:
原帖由 老納 於 2021-4-8 11:24 AM 發表
車上有小朋友有女人,行車證過期啫!唔洗玩咁大呱
不過私家車並沒有理會指示、更沒有停車。警員追截到威爾斯親王醫院對開燈位時,目標車輛被迫停車。

交通部警員追至,命令司機下車但無果,目標車輛試圖將車輛前後碰撞逃走,警長向目標車輛開了一槍,打中司機的右肩。司機清醒。目標私家車上有1名女子及1名小朋友乘客,兩人只是受驚,沒有受傷。

我唔信只是行車證過期咁簡單

引用:
原帖由 safmarine999 於 2021-4-8 11:45 AM 發表

中肩, 好槍法
希望唔好事後比人追究責任,
個疑犯喺駕駛席座位上,冇理由打佢下半身啩,唔可以射頭,唔射佢心口……咁打中肩膀亦都好正常……

引用:
原帖由 48429876 於 2021-4-8 11:53 AM 發表
次次開鎗都系班交警。。
等於少林寺裏面嘅……掃地僧一樣

引用:
原帖由 tom012345 於 2021-4-8 11:53 AM 發表
國際標準都無咁兇殘
尾國嘅標準,佢一早變成蜜蜂巢啦
使唔使鋪埋紅地氈畀啲疑犯行呀?

引用:
原帖由 bukkakeu 於 2021-4-8 12:02 PM 發表

若果係,就更加愚不可及。
傳媒報道, 莫非就係單單行車證過期咁簡單……

引用:
原帖由 雨中奇怪婆仔 於 2021-4-8 12:05 PM 發表
行車證過期好似罰錢,好少事姐,唔使搵成車人命搏呀
為佢咁樣突圍方式……應該唔止行車證過期咁簡單呀嘛

引用:
原帖由 sscywong 於 2021-4-8 12:24 PM 發表

喺美國會有直升機直播你會以為自己打緊GTA, 當然結局都係難逃一死
電影劇本通常講尾國啲警察等佢快放一段先 ,然後後面窮追佢……到戲肉出現了,直升機追上佢跟住, 跟住畀個特寫鏡頭,支格林式機關槍( 每分鐘可以發出 1000發子彈)伸出嚟……5至6秒後就會見到一個蜜蜂竇了

引用:
原帖由 safmarine999 於 2021-4-8 12:39 PM 發表

我意思是沒有射失, 沒有射錯誤中在車內的婦孺, 或其他人仕
哦~
喺車門隔離開槍,一架私家車闊度都沒有1.5米闊,所以最多估計佢哋嘅距離大概1.5米左右, 距離近,好難會射失

引用:
原帖由 peimak 於 2021-4-8 12:39 PM 發表

唔係分分鐘,而係即時全車生物、死物都變成蜜蜂竇
尾國警察,手槍當機關槍用(好似以前少年時,落去機鋪玩射擊遊戲一樣)

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-4-8 12:57 PM 發表

車上可能仲有神父、牧師、社工、教授、記者、律師 ......
咁都開搶,一定要嘈大佢,推上 CNN、New York Times、Washington Post、BBC、The Guardian ....
記得搵埋義務急救完同十二碎妓者呀

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-4-8 01:43 PM 發表

個司機係考順仔,好老公,好爸爸,工作勤奮,有正義感,服務社會,家庭經濟支柱,雖然走緊粉,係通緝犯,但咁都要開槍?
優秀老豆

引用:
原帖由 safmarine999 於 2021-4-8 02:25 PM 發表

咦?親歷其境喎!要去錄份口供嗎?定是你夢醒前去過現場?
唔使親歷其境,用個腦諗一諗當時個環境,用邏輯推理同埋加點聯想力,你都得嗰喎~

引用:
原帖由 揸波龍爪手 於 2021-4-8 02:25 PM 發表
犯氓已完:警察開槍前有冇舉旗?有冇向該區區議員申請?
區已完……果區係咪第二戰線?可能著曬草呀

引用:
原帖由 老納 於 2021-4-8 04:08 PM 發表

Open fire到現在都六個鐘頭了,搜到其他嘢未?
新聞有講,自己去睇下

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]