• 瀏覽: 48,409
  • 回覆: 660
  • 追帖: 1
+11
1.原來傷了總統玻璃心
2.台灣都話無確診個案,根本不需要疫苗,何來打壓採購?

帛琉只係垃圾小國, 半粒鐘就將佢殲滅啦

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 誰說我無堅不催 於 2021-4-8 11:20 AM 發表
從前要卑躬屈膝,現在平等說話,對嗎??

HK人也是這樣看內地人的,從前向我們R錢時卑躬屈膝,現在財大氣粗。
HK人就不喜歡他們了
以前香港人用舊衣服接濟大陸親戚,就以為好豪,以為會接濟一世,宜家大陸親戚有樓有車,年年外遊,買奢侈品,食好嘢。。。香港黃絲就窮酸住政府廉租屋,食大排檔,氣結,抑鬱,失常。。。

反感 

引用:
原帖由 paoon 於 2021-4-8 11:14 AM 發表
(法新社香港7日電) 本月初才結束訪台行程的帛琉總統惠恕仁(Surangel Whipps Jr.)返國後接受法新社視訊專訪時表示,帛琉在決定自身的未來時,不接受任何國家的霸凌,尤其是中國。

52歲的惠恕仁去年擊敗親中對手,當選帛琉總統,上任首次出訪的國家,就是台灣。台帛還一起推動旅遊泡泡。

人口約2萬1000人的帛琉,是台灣僅存15個邦交國之一。惠恕仁本週接受法新社專訪時表示:「即便只剩 ...
你呢D咩野蠻思想,咁隨便就出兵?呢個世界無一樣野係人人都認同的,佢雖然係錯,但都未致於打人的,果一千萬人口,毫無影響力

人口約2萬1000人的帛琉, 大國黎架喎

On周周😆

引用:
原帖由 誰說我無堅不催 於 2021-4-8 11:20 AM 發表
從前要卑躬屈膝,現在平等說話,對嗎??

HK人也是這樣看內地人的,從前向我們R錢時卑躬屈膝,現在財大氣粗。
HK人就不喜歡他們了
從前 深圳係香港嘅後花園
以後 香港會係深圳嘅後花園

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-4-8 11:57 AM 發表

溫馨提示兩句都叫做賊? 果D一開口就制裁依個果個嘅個國家呢? 叫做咩呀? 地獄鬼國?
美國同臺灣無邦交,個賊大使係駐帛硫嘅官方人員,偷偷摸摸扮人哋嘅隨團人員去臺灣仲唔係做賊咁樣?至於制裁嘅嘢你睇下美國先啦,呢個國家才是鬼國,奉承佢嗰啲人就係美狗。

引用:
原帖由 paoon 於 2021-4-8 11:14 AM 發表
(法新社香港7日電) 本月初才結束訪台行程的帛琉總統惠恕仁(Surangel Whipps Jr.)返國後接受法新社視訊專訪時表示,帛琉在決定自身的未來時,不接受任何國家的霸凌,尤其是中國。

52歲的惠恕仁去年擊敗親中對手,當選帛琉總統,上任首次出訪的國家,就是台灣。台帛還一起推動旅遊泡泡。

人口約2萬1000人的帛琉,是台灣僅存15個邦交國之一。惠恕仁本週接受法新社專訪時表示:「即便只剩 ...
咁呆灣幾時安排同帛琉做鐡路呀!

引用:
原帖由 lam4451 於 2021-4-8 11:18 AM 發表

一個大啲的屋苑都多人過佢。
所以好多黃人都想立國!

維基咁寫
帛琉總統惠恕仁訪台時表示:之前很多旅客來自中國,帛琉民眾很興奮,對於未來的發展也很期待,但後來人數一下就下降,感覺很像被「逗弄」一下。惠恕仁也提到,他們(中國政府)有告訴我們,「機會有限、時間有限」[12]。2017年台灣2千3百萬人口,2017年1千6百萬出境人次,出境市場帛琉不在前十大[13]。

好明顯想奶共但唔比你奶就扮上菜啦!

引用:

丁蟹做事情可以令人不反感嗎?  更本就不懂!

唔係喎,聯合國有百幾個成員國 支持中國過喎,相對比起老美個前總統,中國都不知幾謙虛!
話時話啦,帛琉總統 又唔知收咗 菜婆 幾錢呢?捷克個議員就400粒喇,咁同台灣玩旅遊氣泡既帛琉喇喎,可惜就係國細細人少少,我想應該都有100粒啦,唔夠可以再加送菠蘿!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]