• 瀏覽: 2,447
  • 回覆: 61
+3
警方根據線報,經深入調查後昨日突擊搜查觀塘道一個樓上單位,搗破一間懷疑正在開放的派對房間。 警方在行動中拘捕一名26歲負責人,他是一名警員;另外單位內有5名男子,其中一名25歲男子亦是警員,,他們涉嫌違反限聚令。 涉案懷疑是處所負責人的警員,涉嫌違反預防及控制疾病的業務及處所規例,獲准保釋候查,須於...

同當值時蛇王去叫雞的警察、搵證物頂包的警察比較,依兩個警察犯嘅法輕好多。

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1584660-20210408.htm

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-4-8 10:21 發表

Good Job HKPF!!!!
證明警方執法清除害群之馬絕不手軟徇私, 黃畜想抹黑警隊抹一次就冚一巴. 相比之下黃畜只會擁抱罪惡, 連火燒人渠蓋打頭嘅暴行都從不指責!!!!黃畜曱甴正冚家鏟!!!!
即係‘警察都唔一定個個係好人’原來冇講錯?

發展局局長黃偉綸於7月19日出席香港書展活動時,跟學生分享讀書樂趣時曾引述日本小說作家東野圭吾說:「警察都唔一定個個係好人」,警察員佐級協會認為其言論不當及打擊警隊士氣,昨日(25日)已去信予黃偉綸,要求對方回覆及釋除會員對其言論的疑慮;副本並抄送予公務員事務局局長羅智光及警務處處長盧偉聰。

真係好L攪笑,果然鬼拍後尾抌講中晒

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-4-8 10:30 發表

當然冇講錯啦, 依家exactly就係壞警察俾好警察拉左啦, 黃畜"警隊個個黑警冇個好人"嘅白痴文宣不攻自破, 塊面俾打到啪啪聲啦.
黃畜自己又如何呢? 只識擁抱罪惡, 包庇兇徒, 對火燒人渠蓋打人頭嘅畜牲半句都唔敢指責
冇錯,冇可能全部警察都係黑警。

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-4-8 10:21 AM 發表

Good Job HKPF!!!!
證明警方執法清除害群之馬絕不手軟徇私, 黃畜想抹黑警隊抹一次就冚一巴. 相比之下黃畜只會擁抱罪惡, 連火燒人渠蓋打頭嘅暴行都從不指責!!!!黃畜曱甴正冚家鏟!!!!
過到乜長先吹啦,都時真係左一巴右—巴啦dllm

引用:
原帖由 onnam 於 2021-4-8 10:06 AM 發表
警方根據線報,經深入調查後昨日突擊搜查觀塘道一個樓上單位,搗破一間懷疑正在開放的派對房間。 警方在行動中拘捕一名26歲負責人,他是一名警員;另外單位內有5名男子,其中一名25歲男子亦是警員,,他們涉嫌違反限聚令。 涉案懷疑是處所負責人的警員,涉嫌違反預防及控制疾病的業務及處所規例,獲准保釋候查,須於...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1584660_1_L_20210408020312.jpg
知法犯法是抵死的
革職便可

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-4-8 10:30 AM 發表

當然冇講錯啦, 依家exactly就係壞警察俾好警察拉左啦, 黃畜"警隊個個黑警冇個好人"嘅白痴文宣不攻自破, 塊面俾打到啪啪聲啦.
黃畜自己又如何呢? 只識擁抱罪惡, 包庇兇徒, 對火燒人渠蓋打人頭嘅畜牲半句都唔敢指責
黃撚私了完,只會講不割同埋不完美可接受囉...

引用:
原帖由 longgun67 於 2021-4-8 11:11 發表

知法犯法是抵死的
革職便可
依家又話有招聘困難,個個月革十個八個職,夠唔夠人手架?

又一單負面新聞爆出嚟, 再係咁落去啲藍絲好冇面㗎。 , 五毛又冇得抽水,佢哋會賺少咗。 狗隊生性啲啦...

引用:
原帖由 takngaihk 於 2021-4-8 11:34 發表
又一單負面新聞爆出嚟, 再係咁落去啲藍絲好冇面㗎。 , 五毛又冇得抽水,佢哋會賺少咗。 狗隊生性啲啦...
餘下14萬其他部門的公務員反而冇乜新聞,警隊3萬但日日有新聞爆出,係唔係被人針對咋?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]