• 瀏覽: 2,442
  • 回覆: 61
+3
引用:
原帖由 koko759 於 2021-4-8 18:27 發表

你就誇張左d,只係傳媒焦點多數集中係警察到,因為佢係主要執法部門較有新聞價值,黑暴都已經證明
呢點,同埋你有沒數據比到出嚟先
2019年先得15名公務員犯事革職,近來犯事有機會被革職的警員都有10個下話。

犯法就拉👍

引用:
原帖由 montejo 於 2021-4-8 18:38 發表

有牌正當生意……犯限聚令,炒乜?
你唔知可以判監架?

【Now新聞台】涉及疫情期間歌舞群組的尖沙咀百樂會懷舊歌舞,其持牌人以及籌辦派對的一名顧客,違反防疫規例分別被判罰款48000元及入獄兩個月。 

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2021-4-8 05:00 PM 發表

警隊大部份都係優秀,只有少部份害群之馬,但不會影響警隊嘅良好形象。
老實講,如果佢攞正牌做生意,報埋上人事部,而家只係衰限聚,同唔戴口罩食煙無分別,唔覺得係乜嘢害群之馬囉!

証明警方做嘢,公私分明

引用:
原帖由 onnam 於 2021-4-8 06:42 PM 發表

你唔知可以判監架?

【Now新聞台】涉及疫情期間歌舞群組的尖沙咀百樂會懷舊歌舞,其持牌人以及籌辦派對的一名顧客,違反防疫規例分別被判罰款48000元及入獄兩個月。 
我知

不過要搞清楚件事個本質先,攞正牌係疫情下冒險做生意,唔同個啲打人放火打劫……

上次搗破大學牲搞之party room,咪有白癡出嚟話針對年輕人執法嘅。
𠵱家證明犯法就拉,無人有特權。

引用:
原帖由 montejo 於 2021-4-8 18:42 發表

老實講,如果佢攞正牌做生意,報埋上人事部,而家只係衰限聚,同唔戴口罩食煙無分別,唔覺得係乜嘢害群之馬囉!
違反防疫規例可被判監,判咗就必定革職。

引用:
原帖由 onnam 於 2021-4-8 10:24 AM 發表

即係‘警察都唔一定個個係好人’原來冇講錯?

發展局局長黃偉綸於7月19日出席香港書展活動時,跟學生分享讀書樂趣時曾引述日本小說作家東野圭吾說:「警察都唔一定個個係好人」,警察員佐級協會認為其言論不當及打擊警隊士氣,昨日(25日)已去信予黃偉綸,要求對方回覆及釋除會員對其言論的疑慮;副本並抄送予公務員事務局局長羅智光及警務處處長盧偉聰。
當然,你睇下呢啲警察幾仆街

香港警察,知法犯法﹗

盲目護短,只會令香港警察紀律進一步沉淪,越嚟越被市民睇唔起。

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-4-8 10:36 AM 發表

我真係唔知你吹乜你駁到我先講啦, 完全唔對point駁呀
證明警方執法清除害群之馬絕不手軟徇私, 黃畜想抹黑警隊抹一次就冚一巴. 相比之下黃畜只會擁抱罪惡 ...
有護法打少陣啦爛畜曱甴

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 onnam 於 2021-4-8 10:24 AM 發表

即係‘警察都唔一定個個係好人’原來冇講錯?

發展局局長黃偉綸於7月19日出席香港書展活動時,跟學生分享讀書樂趣時曾引述日本小說作家東野圭吾說:「警察都唔一定個個係好人」,警察員佐級協會認為其言論不當及打擊警隊士氣,昨日(25日)已去信予黃偉綸,要求對方回覆及釋除會員對其言論的疑慮;副本並抄送予公務員事務局局長羅智光及警務處處長盧偉聰。

警察都唔一定個個係衰人

我看警務署或有需要整頓一下了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]