• 瀏覽: 4,143
  • 回覆: 61
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2021-4-8 12:00 AM 發表

果D mRNA疫苗,成本好平,本來缺點就是需要超低溫保存,依家緊急用,個個政府都遷就,賺死D藥廠
我知
我意思係如果科興多人不適送院
個Title一定寫"多人打科興疫苗後不適送院"

熱賣及精選
引用:
原帖由 樹上狂野的雞翼 於 2021-4-8 12:07 AM 發表

我知
我意思係如果科興多人不適送院
個Title一定寫"多人打科興疫苗後不適送院"
肯定啦,我地香港D記者那麼專業

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2021-4-7 11:58 PM 發表

蘋果老板落敗,方向可能是新的美國打手
Agree

Love is truth
引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2021-4-8 12:05 AM 發表

白老鼠疫苗,藥廠不知道呢個新技術有乜手尾跟
遲d可能大把癌症新病人或畸嬰……mRNA激活免疫系統可能激活埋一d唔應該激活的…

引用:
原帖由 Lorijin 於 2021-4-8 12:11 AM 發表

Agree
東方馬想挑戰下~

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-4-8 12:14 AM 發表

遲d可能大把癌症新病人或畸嬰……mRNA激活免疫系統可能激活埋一d唔應該激活的…
RIP

剛剛有師兄出帖話Coffee打過伏必態,發生左流產

不知道有無因果關系

引用:
原帖由 bukkakeu 於 2021-4-8 12:15 AM 發表

東方馬想挑戰下~
呢個家族,為左錢,有乜做唔出

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-4-7 11:50 PM 發表

如果係科興多cases,東謊又會特寫話再有X人打完科興出事...
這些就是黑媒

引用:
原帖由 Ah_luk 於 2021-4-8 12:28 AM 發表

這些就是黑媒
2019年有邊份報紙報過正常新聞?

可能得返文匯,大公

唔駛睇都知,外國有晒數據,伏必大出事率大過科興十倍。

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2021-4-7 11:57 PM 發表

如果有獨立思想,見到呢D 5:0, 7:1數據,就知道邊種疫苗副作用比較大

勉強話老人十幾日前打完科興就死,但永遠不公布幾多老人打過科興,因為心血管病死的不幸人士每一天有幾多

如果已經十萬以上長者打過第一針科興,而有十幾個因為心血管病死亡,市民自己會分析

事實根據衛生處資料2019年(2020的未出)有大約九千個香港人因為腦心血管病身亡,平均一日二十幾人
總之開車撞死個老人家,老人家嘅死都唔會同交通意外有直接關係,可以引用每天老人死嘅數字,話只係咁啱係車禍前0.01秒個老人家已經心臟停頓

引用:
原帖由 shizuma 於 2021-4-8 12:35 AM 發表

唔駛睇都知,外國有晒數據,伏必大出事率大過科興十倍。
可惜返到中國人地方,科興變成殺手,可見黑傳媒幾厲害

政府公布昨日(6日)有8人打疫苗後不適送院,涉及4男4女,年齡介乎36至65歲,7人是打復必泰疫苗,餘下1人則打科興疫苗。他們打針後出現的副作用包括頭痛、針口痛楚、昏厥、暈眩、血壓上升、胸口痛、胸口不適、氣促、出疹、心悸及高血壓等,當中5人已經出院,有1人不遵從醫生勸告自行出院,餘下2人仍然留醫。

政府又指,今日(7日)共有43,600人打疫苗,當中25,800人打復必泰疫苗,餘下17,800人打科興疫苗。同日,8間社區疫苗接種中心接種科興疫苗的整體接種率約為97%,而21間社區疫苗接種中心接種復必泰疫苗的整體接種率則約為98%。另外,今日有約3,000名市民在網上預約接種第一劑和第二劑的科興疫苗,而約15,600名市民預約接種第一劑和第二劑的復必泰疫苗。

接種計劃開展以來,政府已為市民接種共約659,600劑新冠疫苗。當中約516,000名市民已接種第一劑疫苗,包括約336,200名接種科興疫苗,約179,800名接種復必泰疫苗。約143,600名市民已接種第二劑疫苗,包括約104,100名接種科興疫苗,約39,500名接種復必泰疫苗。

《香港疫慌》專頁:http://hk.on.cc/fea/hkdiseae

復必泰又贏

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]