• 瀏覽: 4,524
  • 回覆: 26
+4
國安法三大謊言:
無追溯力、只與四類罪有關、使用普通法原則
港區國安法通過時,香港特區政府強調這只是針對「一小撮人」,並強調它的「合理性」以「釋除公眾疑慮」,包括它「無追溯力」、「只」與顛覆/恐怖主義/分離主義/勾結外國四類「罪」有關、以及一切繼續依據像無罪假定 / 公開透明等普通法原則行事。但時至今日,種種案例出現後,公眾都知道上述三大「承諾」,只是三大謊言。究竟國安法的「法律」條文,怎樣成為凌駕一切的莫須有法典?這就是中國式「依法」體制的精要,值得詳細說明之。

依家近半年既案件見到完全係大話,尤其係李宇軒案
家人都無法探望果然大陸講既野一成都唔信得!

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-4-7 10:58 PM 發表
國安法三大謊言:
港區國安法通過時,香港特區政府強調這只是針對「一小撮人」,並強調它的「合理性」以「釋除公眾疑慮」,包括它「無追溯力」、「只」與顛覆/恐怖主義/分離主義/勾結外國四類「罪」有關、以及一切繼續依據像無罪假定 / 公開透明等普通法原則行事。但時至今日,種種案例出現後,公眾都知道上述三大「承諾」,只是三大謊言。究竟國安法的「法律」條文,怎樣成 ...
你自己無知識,學人評論
全世界攪毒都要死,這包括在英國。

做乜?你好驚?

國安法好波!

搞革命仲學人講法律?
而家細路仔玩泥沙咩!

首先要知係邊啲人自己申請國安法。
本來無國安法呢樣嘢!
自己申請,怪得誰?

泛民頭目全線收皮,唔係走佬就坐監,淨返班無主孤魂黃狗仔曱甴仔日日係網上9叫

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-4-7 10:58 PM 發表
國安法三大謊言:
港區國安法通過時,香港特區政府強調這只是針對「一小撮人」,並強調它的「合理性」以「釋除公眾疑慮」,包括它「無追溯力」、「只」與顛覆/恐怖主義/分離主義/勾結外國四類「罪」有關、以及一切繼續依據像無罪假定 / 公開透明等普通法原則行事。但時至今日,種種案例出現後,公眾都知道上述三大「承諾」,只是三大謊言。究竟國安法的「法律」條文,怎樣成 ...
港區國安法是近廿年來最保障香港良民的法律。
十四億加五百萬人支持

國安法係犯民集團申請返嚟咖,
經過多年為反而反,議會倒屎,無限拉布,占中,旺暴...
最後借修例打、砍、燒香港
去美國乞求美國賊制裁香港,
千辛萬苦先修成正果,

樓主你咁樣閙犯民好唔啱!

引用:
原帖由 nigel2014 於 2021-4-8 12:20 AM 發表
搞革命仲學人講法律?
而家細路仔玩泥沙咩!
咪係囉
呢啲咁既死細路
革命輸左就走黎嘴炮
玩政治又唔學識進退之道
貪勝不知輸
而家只不過係找數時間到

開個主題發下爛渣都冇用
個班人監就係要坐
樓主好在係嘴炮友,只出張嘴
人地衝,佢只敢係呢度講廢話

樓主驚到亂噏廿四...
要唔要call青山好呢?

一陣學咗土瓜灣嗰癲佬咁亂打人亂踢人出街...

支持香港定立國安法,清除黑暴!

井底之蛙

全力支持制度北朝鮮化!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]