• 瀏覽: 5,347
  • 回覆: 39
引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-4-8 06:54 PM 發表
台積電有甚麼特別技術需要五眼聯盟保護?
就系半導體產業入面好小一個既"代工"技術

台灣大把世界分工既結果視為自己既"實力"

引用:
原帖由 ray99hk 於 2021-4-7 04:51 PM 發表

搬完後,台灣還有值得歐美「保衛」的價值嗎?

你快拿出寶藏,之後我們一定會好好待你!
你信嗎?
呆灣人深信不疑!

引用:
原帖由 四大軍區 於 2021-4-9 07:00 PM 發表

呆灣人深信不疑!
烏克蘭就係聽美國講,整爛哂D戰略轟炸機,宜家等緊美軍幫佢打俄羅斯,攞返克里米亞。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2021-4-7 16:51 發表

搬完後,台灣還有值得歐美「保衛」的價值嗎?

你快拿出寶藏,之後我們一定會好好待你!
你信嗎?
絕世好問!

印度一大開廠,TSMC玩完!

真係冇辦法唔叫你一聲「腦細」,以後台灣就只有鳳梨了

引用:
原帖由 Driveffun 於 2021-4-10 18:10 發表
真係冇辦法唔叫你一聲「腦細」,以後台灣就只有鳳梨了
絕世靚抽!

支持全球堵綠毒台灣!

支持Intel打擊TSMC!

而家香港年青人諗大曬
你話想點就想點?

不理後果

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2021-4-9 11:07 發表

就系半導體產業入面好小一個既"代工"技術

台灣大把世界分工既結果視為自己既"實力"
絕世靚抽!

印度一開代工,台灣立即玩完!雪崩式返貧!

引用:
原帖由 dontbitconned 於 2021-4-10 06:45 PM 發表

絕世靚抽!

印度一開代工,台灣立即玩完!雪崩式返貧!
你祖國無機會啦,第4世界國家

市場有限,中國發力,歐美都要自主,台積電活不過20年

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2021-4-10 23:24 發表

你祖國無機會啦,第4世界國家

市場有限,中國發力,歐美都要自主,台積電活不過20年
台灣不是我的祖國!

支持中歐美印合力打擊台毒!

引用:
原帖由 天才小廚師陽一 於 2021-4-8 01:20 AM 發表

放到人地夾萬,都好過比人打劫
人蠢唔緊要, 最悲哀係低智

引用:
原帖由 天才小廚師陽一 於 2021-4-7 03:11 PM 發表
要求台灣盡快將台積電核心技術,搬到五眼聯盟國家保存
看來美國打算自建工廠,唔依靠台積電

〈英特爾進晶圓代工〉斥資200億美元亞利桑那州建2家新晶圓 ...

引用:
原帖由 royng 於 2021-4-7 08:54 PM 發表
用下個腦啦
美AI國安委:美半導體從領先到落後中國只差一個台灣海峽 ...
2021年3月2日 — 圖為谷歌地圖顯示的福建平潭島到台灣距離110英里。

美國已經意識到台廠代工唔安全

引用:
原帖由 starr 於 2021-4-11 09:06 發表

看來美國打算自建工廠,唔依靠台積電

〈英特爾進晶圓代工〉斥資200億美元亞利桑那州建2家新晶圓 ...
絕對支持!

intel拯救世界,讓世界滿希望!

打擊台毒!

引用:
原帖由 starr 於 2021-4-11 09:08 發表

美AI國安委:美半導體從領先到落後中國只差一個台灣海峽 ...
2021年3月2日 — 圖為谷歌地圖顯示的福建平潭島到台灣距離110英里。

美國已經意識到台廠代工唔安全
https://www.chinatimes.com/realt ... 005605-260409?chdtv

中國時報,台灣惟一堅持講真話的好報紙!

每次見到條link,都要俾click!

絕對真話!

支持中共早日武統台灣,打擊毒果法輪迷信!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]