• 瀏覽: 20,722
  • 回覆: 335
  • 追帖: 1
+12
廢話

對上一次死咗十幾人時空心菜就話要改革,今次死50人又話改革,拜託潛入海底唔好浮上水面出來獻世好嗎﹖

引用:
原帖由 dtw 於 2021-4-7 02:57 PM 發表
台鐵事故|蔡英文:改革台鐵勢在必行在台灣,總統蔡英文回應「太魯閣號」列車出軌事故,強調改革台鐵勢在必行,並提出三大

在台灣,總統蔡英文回應「太魯閣號」列車出軌事故,強調改革台鐵勢在必行,並提出三大改革方向,包括解決台鐵組織文化問題、處理台鐵長期虧損問題,並找出最適合台鐵永續經營的模式。蔡英文出席民進黨中常會前,又率領全體中常委為事故中的50名亡者和逾200多個傷者默哀

原文網址:https://www.881903.com/news/china/2386161
啱啱話正,轉個頭就話改革,你條八婆反口覆舌。

根本唔關台鐵事,係民賤黨政治酬庸

改善下你自己先啦,吹水口號得個講字,垃圾政渣腫桶菜🐷

競選時已經不是靠政績、靠經濟,只是靠反共口號來連任,此時此刻沒有競選壓力,沒有連任壓力,憑甚麼要奢望她會造福人民

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2021-4-7 03:10 PM 發表
得啦得啦,總之唔關民進黨政府事。
點會唔關民進黨政府事?
當年係阿扁渣fit時起既。
有周圍去做大infrastructure projects,有做當年台灣高鐵既friend講,台灣高鐵既工程都係阿扁既人中標。
Contractors入D垃圾submission被rejected後,重打埋開口牌,問我個friend知唔知佢間係乜公司,識邊個邊個。
我個friend覺得係呢D大infrastructure projects入面,貪污比大陸同其他東南亞國家勁。
D contractor亦比大陸同其他東南亞國家din,偷工減料到嚇死人。搵到第度即走。

引用:
原帖由 josonlai 於 2021-4-7 03:21 PM 發表

講緊長期虧損呀,仲大興土木盲炳。。
乘機趁餘下任期內盡快撥款俾自己友的工程公司

出事先改革

https://www.youtube.com/watch?v=lhqTigXQ1fQ

唔知台灣做工程有冇上安全堂睇片先至開工?

附件

Capture.JPG(181.98 KB)

Capture1.JPG(164.16 KB)

引用:
原帖由 juniorcow 於 2021-4-8 11:25 AM 發表

乘機趁餘下任期內盡快撥款俾自己友的工程公司
唔洗急,第一項搞掂人事架構已經長做長有喇。。

引用:
原帖由 ED1988 於 2021-4-8 11:25 AM 發表

點會唔關民進黨政府事?
當年係阿扁渣fit時起既。
有周圍去做大infrastructure projects,有做當年台灣高鐵既friend講,台灣高鐵既工程都係阿扁既人中標。
Contractors入D垃圾submission被rejected後,重打埋開口牌,問我個friend知唔知佢間係乜公司,識邊個邊個。
我個friend覺得係呢D大infrastructure projec ...
https://youtu.be/Tgd7F7RS89E

你睇吓台鐵啲咩人嚟!抵比人刁

2018年唔係已經講左同一番說話咩?

改革條八婆自己先啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]