• 瀏覽: 1,357
  • 回覆: 17
正所謂「精人出口,笨人出手」,多年來,攬炒派政棍不斷美化暴力,慫慂年輕人「勇武」。到頭來年輕人鋃鐺入獄、前途盡毀,而攬炒派前立法會議員許智峯、前香港眾志常委羅冠聰之流早已身處海外。早前聲稱暫時無意離港嘅公民黨郭榮鏗於去年底前往英國,再轉抵他的出生地加拿大,而其妻兒亦已於今年2月前往會合。

消息指,郭榮鏗妻子雖已嫁雞隨雞,離開香港,但在港有物業收租。香港果然是是福地,連離開都唔捨得賣物業,事關租金回報高嘛!
走咗就唔好返嚟喇!好行唔送!

新聞來源連結:
http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2021/0407/571690.html

咁佢係加國人,返家鄉唔出奇,傳媒又係嘅,唔好用竄往這個貶詞啦

叫人衝 自己鬆

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-4-7 02:44 PM 發表
叫人衝 自己鬆
手足撐著呀有事我走先

叫人衝自己鬆
趕走美狗

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-4-7 02:45 PM 發表

手足撐著呀有事我走先
當日4個手joke出信叫美國製裁, 有2個巳經蒙難佢鬆人都唔叫埋手joke, 無義氣

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-4-7 02:51 PM 發表

當日4個手joke出信叫美國製裁, 有2個巳經蒙難佢鬆人都唔叫埋手joke, 無義氣
呢件趴街走得甩真係無天理

引用:
原帖由 籠中粗野的甩頭 於 2021-4-7 02:36 PM 發表
正所謂「精人出口,笨人出手」,多年來,攬炒派政棍不斷美化暴力,慫慂年輕人「勇武」。到頭來年輕人鋃鐺入獄、前途盡毀,而攬炒派前立法會議員許智峯、前香港眾志常委羅冠聰之流早已身處海外。早前聲稱暫時無意離港嘅公民黨郭榮鏗於去年底前往英國,再轉抵他的出生地加拿大,而其妻兒亦已於今年2月前往會合。

無畏無懼
齊上齊落

黃絲真係好L好笑

冇嘢架,轉戰加拿大法律界,及政界囉,一樣搵到食。

有得揀去加拿大
呢個時勢一定係去咗先

記得去年佢仲喺D 記者面前好英咁講" 未驚過", 原來又係一個講就天下無敵嘅政棍。

又話死不割蓆原來只不過係口號, 學周星馳套鹿鼎記咁講, 對蠢既人唔可以講真說話,只可以用宗教形式催眠佢地為自己做事,講咩核爆都不割蓆,追唔追求自由都無所謂,同那南嘸阿彌陀一樣只不過係口號

最重要大家記得條捐款熱線,24小時都可以收到錢

煲底見(你哋)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]