• 瀏覽: 3,942
  • 回覆: 64
我打完都冇事

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-4-7 12:11 PM 發表
東謊報對於復必泰出事報導,如此溫和.
仲要全部都是復必泰

打完科興即場有副作用的根本好小

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2021-4-7 01:27 PM 發表

即場送院,賤到半夜先出小段新聞
上次科興面癱從下午即時出新聞到晚上,仲要不停更新同專訪

引用:
原帖由 chichunlo 於 2021-4-7 12:17 PM 發表
邊有可能呀、一定係黑醫偷換打科興喇!!!D黃畜冇一秒唔可以賴科興架!!!!
有啊,有血癌果D就搞到你去打科興

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-4-7 12:17 PM 發表
無論那款疫苗,副作用一定有,傳媒不應該誇大抹黑,令市民不敢接種,使疫情難以受控,這實非港人之福
問題報導方式明顯有差別,每一次有人不幸身亡,如果有打過科興,一定大肆報導

但你打“伏必態”,有事都輕輕帶過

引用:
原帖由 老納 於 2021-4-7 01:30 PM 發表
我打完都冇事
無事就好,齊心抗疫

引用:
原帖由 testfriend 於 2021-4-7 01:32 PM 發表

上次科興面癱從下午即時出新聞到晚上,仲要不停更新同專訪
直頭找埋真人出鏡,伏必態有個打完即抽根,都是輕輕話幾多個人不適,條片是公眾放上網先有得睇

本來我都未肯定,跟住有個朋友五十幾歲,無打過疫苗,第一日話唔舒服,第二日就走左,死因就是血栓,同新聞果D差不多,證明血栓奪命無關疫苗

我再衛生處搜資料,香港2019年一整年,因為腦,心血管病死大約九千人,即每一天死二十幾人

服必die

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-4-7 01:42 PM 發表
服必die
呃左好多老人去打呢種mRNA疫苗,呢種是白老鼠疫苗,新技術,藥廠有急用所以免責的保護

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-4-7 12:17 PM 發表
無論那款疫苗,副作用一定有,傳媒不應該誇大抹黑,令市民不敢接種,使疫情難以受控,這實非港人之福
現在連國藥都有得打,可能有港人偷跳坎去內地打國藥,但港府無話打國藥可以入境,小心打完後有其他出事個案,到時被拒入境回港.

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2021-4-7 03:41 AM 發表

師兄,你去查一下,全世界疫苗只有科興有兩種抗體,所以可以做到100%防止發展成危重

好多傳媒不敢報,你查一下顧小培博士YT,他以前就是在外國大藥廠做科研
師弟 顧小培本身操守好有問題 完全信唔過 我只信本港現任專家 阿勇同阿昌 他們身體很誠實

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2021-4-7 03:27 AM 發表

好多無辜老人俾人誤導

5人即場不適,電視新聞完全無講,方向報,新聞晚上先捨得出,博人見不到就過骨
凍謊根本就系黑報,跟爛果爭黑報一哥

死白皮豬毒針打L死冇命賠呀屌!

引用:
原帖由 acne2021 於 2021-4-7 04:43 PM 發表

現在連國藥都有得打,可能有港人偷跳坎去內地打國藥,但港府無話打國藥可以入境,小心打完後有其他出事個案,到時被拒入境回港.
如果由大陸返港,不會被拒入境,只可能依然要隔離

引用:
原帖由 海灣強勁的桌布 於 2021-4-7 05:03 PM 發表

師弟 顧小培本身操守好有問題 完全信唔過 我只信本港現任專家 阿勇同阿昌 他們身體很誠實
顧小培操守有問題?

乃美勇是微生物學專家,由沙士到依家都唔知道幫到乜手,沙士疫苗整左十幾年都未有

只不過政府無人用,日日出佢來廢up

乃美勇在2019年12月31號已經代表政府出來講武漢發現新病毒,到依家2021年,香港爆發左四波,可能有第五波

事後孔明,對香港有好處?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]