• 瀏覽: 642,627
  • 回覆: 111
  • 追帖: 117
+452
呆灣都仲有正常報紙原來~但應剩唔多了,中天台都夾硬比條菜婆摺埋

引用:
原帖由 甚麼都沒有 於 2021-5-21 06:49 PM 發表

最好停埋台灣航班
無錯~

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-21 09:25 PM 發表
呢條磗家,一時一樣,去到邊度都話有可能,真喺佢講曬

[頭條日報] 袁國勇視察4歲童採樣診所 指疫苗殘餘基因或污染樣本瓶

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2079294/
乜都佢講唒

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2021-5-22 12:22 PM 發表

因為炆煮豉油,其實移民是想自己的生活更好,真的不明自爲何有人可以爲了虛無的理念移民
洗唒腦~覺得文煮豉油就係最美好

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-5-23 10:09 AM 發表

efficacy 其實係一個謬思
先唔講個%點計(因為測試嘅人羣不同)

就香港情況睇,得咁少症,如果不是常常需要去高風險地區果d人,需要打mRna嗎?唔係應該客觀d諗,考慮安全性(滅活)多d咩?

不過其實我問過好多打針d人
佢地根本唔知道現有疫苗係有幾種不同技術製造😅😅😨😨
係喎啲人真係唔知~尋日有朋友問我意見好唔好去打疫苗~我問咁你知唔知佢哋既分別係乜,技術係乜?佢話唔知,只知產地唔同,同埋話睇新聞話科興保護率低~

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-5-23 04:22 PM 發表
台灣呢一波有八個死者
醫療條件良好下0.5%死亡率。但係亦可以話佢地之前未必得到正確治理,死亡率應該係1%以上
用死亡率反推,台灣係兩星期前,應該都有五百到千五人已受感染

只係,問題黎啦。點解我地唔信印度既確診同死亡數字? 因為佢地死左唔會去驗。
台灣一樣,未爆之前,台灣醫院收人時唔會驗,死左都唔會驗,分分鐘到今時今日,仍有D感染者死左都無確診。
所以兩星期前既感染數,真係唔可以 ...
台灣比印度好既地方就係呆民都會知帶番個罩,阿三就去查牛屎牛尿

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-24 07:59 AM 發表

當時好多黑醫護係醫院用手蓋眼動作又成的,出嚟解釋下啦,
仲有班蠢貨去圍機場哦~又賤又蠢

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-5-24 03:53 PM 發表

方向報突然爆呢單「新聞」我覺得鬼鬼地,背後又有人/勢力發功?
有同感~

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-5-24 05:49 PM 發表

如果係舊年走左,做咩今日先報同埋有張相...
過左成大半年~一係有人最近等錢洗賣相比東方

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-5-24 07:01 PM 發表

我身邊啲黃💩細妹及朋友都話是假新聞,仲話係東方搵人扮爆眼女,甚至激進到話要罷睇東方日報/東網新聞
接受唔到事實咪話假囉~

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-5-26 10:40 AM 發表

口講「係呀... 但去左先啦」
但係心諗應該多數都得既.
這是不理性的風險評估
之前黃同事又同我講移民英國,話5+1呢個plan好正,我問咁依家英國佬講姐,到時申請唔一定批or有變咁點搞?佢好有信心話講得出就會有架啦,好信英國佬咁話~佢哋應該係無諗過申請唔到,捱到五年就可以做英國人架啦

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-5-26 12:19 PM 發表

我成日希望中央會取消香港雙重國籍
好似中國咁移民就無咗中國公民資格
唔好等啲黃人有事就走人
無事就死返香港攞著數
咪就係囉~撈唔掂又死番來攞著數然後又覺得自己住過外國好叉巴閉高人一等係度話香港點點點唔好

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-27 04:57 PM 發表

老呆連過身都延後公布,聽講係超過20宗死亡個案的
校正死亡~真係佢哋咁無恥先講得出

荃灣沙咀道檢測站比人縱火,我有啲聯想,希望係諗多左

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]