• 瀏覽: 642,286
  • 回覆: 57
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 33Chris 於 2021-5-20 09:19 AM 發表

之前有提過下咁囉

01獨家|消息:廣東企硬要14日清零‎  港爭取中等風險下通關碰壁
https://www.hk01.com/article/546730?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
消息人士..... 
據可靠消息指出...... 

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-5-20 10:54 AM 發表

呢D野未必會咁硬性有一個硬指標.
要兩地都同意就必定要協商, 兩邊都有自己既目標同要求.
實際結果要睇情況變化而定. 唔會係鐵板一塊.
清零幾多日相信只係其中一個參考標準.
我想講嘅係,其實人哋有無真係咁講過。而且,有機會係唔止要清零,仲要接種「有效」疫苗達某個水平。

以家講到好似得呢個指標。

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-5-20 09:27 AM 發表
日日好消息,華英呢單嘢,大家又睇到有人抵死累全家啦。政府一撤回撥款,間黃校要求再申請,再等多十年,都唔知得唔得!

下個樓嘅題目,就講班教育。

https://www.google.com/amp/s/hk.news.yahoo.com/amphtml/華英中學重建在即-臨門遭煞停-214500227.html ...
"疑因校方反對修訂逃犯例"

方向你話係咪食咗X...... 疑....  

"疑因校方做漢奸" 咁寫唔得嘅!?

呢間嘢真係要收佢皮.

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-20 10:08 PM 發表
又話核爆都唔割㗎,仲咩割得咁快阿?

不過唔使坐,喺出面風流快活又有糧支嗰個軀已完,就福佳咗啲,過入冊手joke 一棟兼食人血饅頭

[頭條日報] 【初選案】發聲明宣布退出政界 劉澤鋒:只想返回平淡生活

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2078388/
我哋夠想過平淡生活囉,你當日又攪攪陣!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-22 05:34 PM 發表

今次咁做好明顯係不滿深圳對香港入境隔離21日的回應...
睇黎港澳辦要協調地方政府的矛盾
調無腦咩。
香港份卷考成點,唔係唔知啊。仲要看唔起人?😮

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-5-23 02:41 AM 發表
同一個發言,港媒不同角度報道

私營港媒now我新聞:梁振英,新選舉制度下立法會民生事務不會「一言堂」
政府公營媒體香港電台:梁振英稱日后議會在維護國家安全等層面是一言堂

https://wx4.sinaimg.cn/mw690/4255f1f9gy1gqrhy8a0bkj20u00rugy2.jpg
https://wx1.sinaimg.cn/mw690/4255f1f9gy1gqrhyal5yuj20u0114dv6.jpg
維護國家安全,梗係一言堂啦。仲攪諮詢工作?諮詢三年好唔好?

引用:
原帖由 big3624 於 2021-5-23 02:21 PM 發表

好多時係中層問題,前線想變革但有心無力,最上層唔敢亂黎,反而中層就關鍵,你睇馬仲儀醫生就係代表
中層係,炒又炒唔到,升又無份升。咁搏做乜呢?!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-23 10:57 PM 發表

佢地係甩鍋俾上層就真.......
甩上又甩下。
總之自己任內無事就關人忍事,否則就係下邊啲事。

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-5-24 10:38 AM 發表

點都有一班人唔肯打. 尤其係當疫情已基本受控, 危機感降低.

最近CY好積極發言, 而且好多言論都幾出位.
但係又令好多藍營既人覺得好啱聽, 包括我.

不過諗落佢咁既行為唔係好似真係想再選特首.
一個有心選舉既人唔會想得罪人. 有D野你想做都唔一定講出呢.
但係CY最近不單講好多容易得罪人既野, 仲要係講得幾盡.
似係開天殺價, 落地還錢個種. ...
所以我覺得CY醜人就做晒. 根本似係幫林鄭.

佢哋根本打緊混雙....哈哈...

有啲嘢, 特首同中聯辦唔太方便出聲.....

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-24 11:01 PM 發表

最唔抵就係果堆為佢而坐穿牢既粉皮....
個個做左傻仔一生前途盡毀.....

當日由機場行出去青衣果班"長徵友"相信怨緊自己點解咁蠢......
長蒸友,由機場蒸返出巿區。佢哋只會抱怨點解無冷氣巴接送!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-24 11:47 PM 發表

好似話有D"徵友"上左"耳屎車"後被性侵......
為豉油,嗗一聲吞咗佢啦。

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-5-27 07:22 PM 發表

和你非/飛數量都冇少到,佢地依然深信西方嘅民主豉油能解決所有問題,而且好多愚港人仲係好有閒錢,一有機會+錢,曱甴要幾多有幾多
和你乜仲係好多,無錯。佢哋仲未醒,佢哋以為自己為正義而受苦。呢啲苦係由中國帶俾佢地。
先向傳霉開始,再整頓政府吧。看來要花上好一段時間,5年起碼。😔

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2021-5-29 06:07 AM 發表

中國人的自由意志是爲大局而不惜犧牲個人的利益,這是西方人想不到的,因爲他們未有這樣的情操,只知濫用什麼個人自由去做'損人利己的事,硬將好的情操講成愚忠。至於那些YC更差,做些損人害己的攬炒行為,真是非般的蠢
或者愛恩斯坦用錯咗詞語呢。邊個解釋俾佢聽嗰個都可能錯。錯上加錯,又點會突然啱返呢?!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]