• 瀏覽: 642,646
  • 回覆: 228
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 救火佬 於 2021-4-23 08:21 AM 發表

見報紙有講下,但我到家都唔知呢班咩人,更好唔講唱過咩歌,唔通我真喺out咗
報紙日日吹噓妖視出嚟既所謂組合
但真係三尖八角完全唔掂
歌我無聽過唔評論
但靠吹可以維持幾耐

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-4-24 05:50 PM 發表

食住壽司刺生和牛,用住最新埃窿,一年飛3次日韓泰生於亂世
伊拉克人民幾想生於香港年輕人口中既亂世
日日食唔飽著唔暖仲要驚唔知幾時又有炸彈炸落嚟
亂世好似佢哋咁好就唔會叫亂世

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-4-26 07:58 AM 發表
日本人都話不如取消奧運
https://youtu.be/04JnwZJesLg
以家都四月尾
日本確疹數字又再急升
何解仲要攬住奧運唔放呢
講真就算真係辦得成
都係蝕入肉
取消奧運攪好疫情
救返經濟同人民健康仲好

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-4-26 08:22 AM 發表

個個搞事時好英,當要負刑責就笠水,愚港垃圾這個名真喺無改錯
唔英點氹到班傻仔為佢哋去衝
錢就自己袋
坐監係人哋啲仔女
仲未清醒既YC真係可以攞去堆填區

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-4-26 10:00 AM 發表

聽朋友說,試過有人投訴。

病人投訴話:打針唔痛,個姑娘唔識打針架,唔痛就無效架。
護士長:哦(忍笑中),咁呀,換個有經驗的來打啦。
跟著叫另一個打,叫她記得要粗魯地打。

香港有些人真係好好笑。😂
打完有頭暈身慶投訴
打完無反應都係投訴
呢班人應該送晒去印度

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-4-26 06:50 PM 發表
康文署一定要告垃圾黃媒100毛及垃圾甲由小丑"東方昇",並要求佢地賠償維修費

[頭條PopNews] 「東方昇」觀塘海濱音樂噴泉沖涼 康文署:疑受梘液影響湧大量泡沫須關閉

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2056923/
呢個小丑唔俾教訓佢
其他小丑有樣學樣
音樂噴泉可以變成公眾浴池了

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-4-26 07:18 PM 發表
開始有愚港電台高層跳船,開始懷疑大叔是不是出入中南海的,一早已經收曬風

[頭條日報] 港台助理廣播處長周國豐因家庭理由請辭 7月9日正式離任

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2056845/
曾經何時我好鍾意聽周國豐
佢把聲好好聽、樣喺DJ界屬靚仔嗰批
不過今次跳船
佢都係黃到黑既人

引用:
原帖由 frmrom 於 2021-4-26 09:02 PM 發表

其實就算三哥肯俾中國幫手,我都唔覺得救得倒幾多,病毒傳染力強,人口眾多又密集,醫療水平落後,衛生環境惡劣,政府能力低下,全部加埋就係死路一條
阿三都講明唔需要中國幫
中國就唔好做醜人
如果去幫手後情況更惡劣
阿三夠膽死屈中國架

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2021-4-26 09:18 PM 發表
各位師兄師姐,我新工作今日剛過試用期,新工忙到暈,除上下班時間先可以睇香討。  不知疫情何時過,但做好自己本份,相信總會有通關的一天
恭喜恭喜
疫情一定要完結一天
大家安守本份靜待黎明來臨

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-26 10:03 PM 發表

嚟個綿金豪一定要落穫,正趴街賤到一個點
帛白豪把口同快必一樣賤
反中反到上晒腦
希望國安摷到佢反中罪証
最好帶埋佢拍擋老人妖一齊去過精彩人生

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-4-26 10:17 PM 發表

5.35集會唔批,首先定性這個集會是非法的,而當中所作的行動(叫口號),也自然是非法手段。

如果叫結束一黨專政,即表示要推翻中央人民政府,國安可以入場拉人。

班搞手有黑金有安家費,就話唔怕拉啫。其餘普通死硬派反共的,有幾多真喺唔怕坐監,而戇鳩鳩去出席?
一定有死硬派去集會
唔叫口號可以封嘴
改個懶文藝既名就可以美化佢哋既行為

引用:
原帖由 catcrystal 於 2021-4-27 01:17 AM 發表

可惜HK好多井蛙都信呢類垃圾節目, 以為睇咗呢D節目就等於去咗當地
事實上, 親身去當地體驗, 會發現個世界同想像中好唔同
例如, 睇電影/電視, 以為尾國好先進, 好發達, 現實係去到當地, 發現手機訊號奇差
去到近郊電話上網好慢, 電話收得唔多好
基建好舊, 地鐵又貴又廢

又例如巴黎, 睇電視會以為當地好浪漫, 事實上好多地方都好殘舊, 景點仲充滿劫匪同埋 ...
仲有日本、南韓以為通街靚仔靚女
去到見到唔係平凡就係人造

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-4-27 02:40 AM 發表

警方出動到玩社團條例,相信唔止會只係民陣呢個搞屎棍,相信類似嘅行動陸續有嚟,去睇清睇楚黑暴下有幾多係社團條例下瀨咗嘢.......
嚟緊接信嘅,可能係各大學學牲會/評議會,甚至係大劣師公會(較早前曾話佢地嘅社團註冊有問題)......
唔好比我烏鴉口又講中.....
大叔一定要開口中
我哋等緊睇班漢奸落鑊找數架

鬼唔望呢班隔離緊既高尚人全部感染變種新冠
用法律挑戰抗疫工作
真係自私到極點
唔好忘記第三波就係班有錢太太染起

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-4-27 01:32 PM 發表

呢批疫苗,毒過砒霜呀!
可能以毒攻毒可以救阿三呢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]