• 瀏覽: 642,483
  • 回覆: 40
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-5-13 10:14 AM 發表

真係唔知葉劉攪乜.
佢睇過呢班人表演, 真心覺得佢地好到要推介俾國內?
定只係順口抽水?
香港唔係已經好多藝人已經回國內發展?
容祖兒都上咗姐姐啦.
呢D野駛乜政府幫? 唔通政府出面要求人地請邊個邊個上邊個節目?
係好既, 有合作價值既自然有人搵.  

葉劉有時講/做既野真係令人覺得走火入魔.
會唔會係特登咁講o架, 因為明知隊垃圾係黃人曱甴,
等佢哋唔使旨意好似容祖兒周柏豪楊千嬅呢啲冇事嗰陣就黐埋啲黃人度
被人踢爆就扮忠心想返條路上大陸搲撈, 上唔到去起碼慳咗大陸網民到時發現又係垃圾講獨嗰陣搞抵制

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-5-13 10:57 AM 發表

睇唔到佢有咁既意思喎.
完全唔明.
先唔計班人係唔係真係紅, 點解紅就要幫佢地上國內節目?
仲要指明佢地? 咁其他藝人呢?
唔係冇咁紅先要幫咩?

或者咁囉. 想擺佢地上檯. 睇下佢地點回應?
不過就算係咁我都唔認為一個議員應該咁針對性去為某些藝人"發聲".
好多更重要既事值得佢地去做.
咁就唔知啦, 呢排完全冇睇愚港新聞, 有冇人留意呢幾日49中事件?
今日睇到帽哥微博笑死我, 真心有梗, 鬧得好,
希望大陸同胞鬧得醒, 唔好好似愚港啲曱甴咁鬧極都唔醒

引用:
原帖由 wing_gun 於 2021-5-13 12:03 PM 發表

今日新華社都出左報道成件事來龍去脈, cctv都公開左, 跳樓個學生係情緒問題, 白車冇延誤, 冇所謂嘅化學老師, 冇爭學位嘅問題, d人仲係要搞事落去, 十足十曱甴手法

有興趣去睇吓烏合麒麟o既微博, 佢貼咗一堆人哋為咗49中畫o既圖同文宣, 你睇完會覺得完全同愚港啲曱甴文宣一模一樣,
仲有, 帶頭去學校獻花嗰個女人被人抓咗出嚟, 佢係之前四川老美大使夫人莊祖宜個friend嚟,
只能夠講, 老尾今次真係好急, 又搞咩呢?

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-5-13 04:18 PM 發表

所有衰野會一齊來。
又冇水, 又冇電, 台灣肺炎又大爆發, 蛙島呢幾日好似好熱, 熱到39度咁上下, 停電冇冷氣, 班蛙點生存
而家仲要撲出去搶物資, 仲要俾人坐地起價, 好睇過電視劇

引用:
原帖由 wing_gun 於 2021-5-13 04:55 PM 發表

都話左呆灣防疫工作係黑箱作業啦

頭先响微博見到好搞笑, 啲政論節目錄錄下冇電, 跟住啲嘉賓要攞自己個手機出嚟當照明,
搞到好似拍鬼片咁

引用:
原帖由 hanE 於 2021-5-14 09:41 AM 發表

宗教嘅作用就係麻痹大腦
唔止用嚟麻痺大腦同心靈寄託, 仲可以用嚟做黑道擋箭牌,
早排DPP有黑道風波, 佢哋安排啲黑道入黨, 嗰啲人填表嗰陣係叫自己做"宮廟義勇" o架!
不過呢個title聽落真係好似義和團嗰類

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-5-14 05:26 PM 發表
大台最新新聞:
呆灣🍎下星期二開始停刊!
咁幾時先到愚港嗰間摺埋

今朝先睇到一條消息, 日本成個4月加埋, 差唔多有100個新冠患者因為入唔到醫院而"被逼" "在家休養", 而死响屋企入面, 蛙島啱啱先揭牌兩日就已經唔夠床位到要蛙中咗招o既輕症留响屋企...

睇吓幾時會好似佢契哥咁, 呢兩日仲大言不慚咁話咩兩個禮拜內要解除三級警報, 其實可能唔使兩個禮拜咁多, 只要升上四級, 三級自然解除, 希望嗰班過咗去o既曱甴唔好返嚟愚港避難

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-5-17 04:24 PM 發表

200幾確診已經唔夠床位
今日300幾
聽日400幾
台灣醫療系統點應付
https://www.hk01.com/台灣新聞/626112/台灣疫情-單日激增333例本土確診-台專家籲建-方艙醫院-收治
而家咪叫响屋企唔好出嚟囉,
不過人哋已經立晒flag話要兩個禮拜清零解除三級警戒喎, 我覺得唔使兩個禮拜,
以而家咁o既速度, 過多幾日可以升上四級, 到時就唔再係三級, 目標可以達成

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-5-18 10:25 AM 發表

台灣那來的自信
覺得自己兩星期攪掂
啱啱睇到,噚日先話有間醫院爆發院內感染,今日就已經傳出有確診者响院內死亡,上星期停電,噚日又停,今日又限電,真心唔知佢哋點過

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-5-25 03:06 PM 發表

300 確診,200校正回歸,分分鐘以爲原來係得200 確診添。
蛙發明校正回歸呢個詞係用嚟呃島內啲蛙, 因為佢哋個衞福部有個關於本土疫情o既網頁, 英文版顥示o既數字,
係直接兩個數字相加, 而唔係咁樣拆開囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]