• 瀏覽: 642,914
  • 回覆: 89
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-5-22 07:51 PM 發表
如果根據佢咁樣邏輯,仲玩乜嘢旅遊泡泡,邊度地方一有一單就要即刻停。
根本就痴撚線。
波仔爆緊果陣,呢度都唔捨得吉穿個氣泡。

引用:
原帖由 kenywj 於 2021-5-24 06:56 AM 發表
無爆眼仲走埋佬

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210524/mobile/bkn-20210524020047742-0524_00822_001.html
攞左安家費,又冇爆眼,移埋民添,羨煞黃人。

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-5-25 12:56 PM 發表

利用數字誤導呆蛙,例如300確診,200校正回歸。
驟眼看以為得300,其實係加埋500才是。
呆蛙就係咁比班呆毒玩死。
唔抵可憐。
300 確診,200校正回歸,分分鐘以爲原來係得200 確診添。

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-5-25 05:03 PM 發表

之前見有post提及佢關於台灣疫情既言論對台灣抗疫好有信心, 好似要同台灣共存亡咁.
點解要走呀?
佢最近又閙爆人地冇功德心,唔戴口罩。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-25 05:25 PM 發表
隨想。
上次無牌按摩被調查國安一哥,今日又有位網紅警司懷疑用假文件申請銀行貸款,,,現在警察出什麼事班黑媒黃蟑螂拿十倍放大鏡來報導,,,雖則現在只是停職調查但應該也兇多吉少,,,責任越大越要步步為營,這2年辛苦所有香港警察也祝福你們平安,,支持警察
警務處設立誠信審核行動小組,額外品格審查,就係要去蕪存菁,其他政府部門都應該做野。

套用番舊年警務處副處長郭蔭庶接受頭條日報專訪講過:「警隊人員是人不是神,有個人意志。守法意識薄弱是社會現象,警察人員都會受這些文化、道德水平影響。」他強調,警隊百分之九十九點九九的人員都守規、盡忠職守,卻要承受少數人不負責、違規行為帶來的恥辱,對自己的努力被摧毀肯定感到心痛,「所以你不要懷疑警隊內希望移除這些爛蘋果的意願。」

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-25 11:44 PM 發表

海港sir呢單野有D問題.....
我都希望Haba sir 冇事,佢都好高調下,又搞食品網購。

引用:
原帖由 ckm 於 2021-5-26 01:06 PM 發表

🤫
景霧處。

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-5-27 11:20 AM 發表
希望你真係清白
唔好令我失望
Haba sir,  希望如你所講,還要抽出放明槍暗箭的人。

引用:
原帖由 geometric 於 2021-5-27 11:58 AM 發表

陳時鐘當日創製出「校正回歸」這個詞彙。其實當日他還有使用其他形容詞,全個詞彙應是「滾動式校正回歸」。
看到這詞語,不知台灣人民滾動(感動)嗎?
日日都有校正囘歸,通常一次就完成啦,以後就可實時更新。

引用:
原帖由 一個局外人 於 2021-5-27 06:03 PM 發表

台灣需要疫苗嗎?又或者問菜菜子政府爲何拒絕大陸的疫苗?
第一個問題,台灣是“需要疫苗”的,不然南韓退貨的疫苗台灣爲什麼全部接收?
第二個問題,問題在於“疫苗是大陸生產”的,“台灣人”從小的“教育”就是大陸不行!這就是包瓜楊風這些“獨立時評人”腦子裡根深蒂固的東西。所以,德國輝瑞疫苗他們想方設法地要,但不能是“中國生產”的;或者阿斯利康的都好.反正拒絕大陸“生產”的就好!看看孤煙暮蟬點講“台 ...
係佢地老屈復必太係中國加工,罔顧事實先死。

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-5-28 10:00 AM 發表

兩軍對陣也不會破壞醫院醫務人員
香港黑暴己冇人性,PK極端,豺狼所為!😡😡😡
呢班垃圾只係破壞份子,不要以爲佢地有咩正向思維。

引用:
原帖由 kt1223 於 2021-5-28 11:26 AM 發表
壹傳媒黎智英、前立法會議員李卓人、何俊仁及梁國雄等10名泛民主派人士前年國慶日在民陣申請遊行遭反對後,帶領群眾由銅鑼灣遊行至中環被控。10人分別承認煽惑他人參與及組織未經批准集結等罪,法官胡雅文今早於區域法院判刑。

陳皓桓 李卓人 梁國雄 何俊仁 判囚3年
黎智英 判囚14個月 吳文遠 囚23個月 蔡耀昌緩刑
楊森 何秀蘭 判囚14個月 單仲偕緩刑

Very Good :l ...
真的!?
今晚有藉口食啲邪惡飯餐。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-28 12:30 PM 發表

趴街了放條蔡頭出嚟搞535,,唔係哦去再搞就拉得仲可以即時收監
仲有535人坐3年同上次條罪是否分期坐的,,毒果黎真係可打橫出返嚟
蔡耀昌,算啦,呢排都要守行爲架啦,一郁手就拉。

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-5-28 01:21 PM 發表

是長期營運的採樣站,
不用預約,
方便食肆,地盤工及一般市民去採樣。

因為是搭帳幕,
所以叫流動。
黃大仙廟側邊都有一個。
琴晚才去來。
燒得一次,必有第二次。
應該有防範,下次可能會捉到人。

引用:
原帖由 geometric 於 2021-5-28 02:52 PM 發表

今年七月節的大戲,盂蘭勝會-好兄弟小飄飄佔領凱格達蘭大道。

今日呆蛙又多19人可以名正言順寫入新冠死亡數字。呆蛙今天555例中,繼續有滾動式校正回歸,297枱面數+258滾動數。
究竟呆蛙想滾到何時?
睇佢地即時報導,
畫面還不斷滾動個別縣的新增+校正囘歸數目,
我地對眼都好滾動。

鍵盤翻頁
左右