• 瀏覽: 642,290
  • 回覆: 40
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-5-13 01:06 PM 發表

藝人要北上發展關政府事咩事?機會係要自己爭取,之前好多藝人都係自己北上找機會,有乜理由mirrox等等有優待?佢地要北上發展的話,經理人公司會負責啦,唔駛葉劉操心喎
葉劉行為唔多對唔,會否又係被編收歸變成假建制?🤔

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-5-18 02:45 PM 發表

老實講,我都好多次同個前南亞老板講到管理嘅問題,但真係講唔掂,總之佢地覺得有錢賺就可以了,唔會在乎係咪亂嚟........但佢地覺得現時賺咗錢就得,如果出咗事公司蝕咗錢,就會賴呢樣賴果樣,甚至話政府做法歧視在港嘅少數族裔.........
印度南亞人做同事會是福定是禍呢?😶曾見工見過印度人上司,我感覺合作上會唔多老泥...😖

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-5-18 05:30 PM 發表

之前有打過印度老細工,佢個姪仔係我波士,好鬼屎靚仔架😍 我波士因為太靚仔,啲美國咸濕肥婆客每次嚟香港開會,都指定要見倒佢面至落單。做到我波士成日胃痛住都成日加班,又要周圍飛。試過頂唔順入咗醫院,第二日出院就返工。老細其實好少返來,不過好多時鬧完我波士就走😢 我覺得佢地冇乜親情可言。
另外去過一間巴籍公司見工,見我果個一直望住我張履歷,問咗幾條問題之後,佢抬頭問我介唔介意加班,到果陣我至望清楚 ...
見工時感覺佢地說話唔多踏實...😑

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-5-18 07:22 PM 發表

何出此言呢?比咗啲不切實際嘅承諾過你?🤔
可能睇過佢地過往嘅作品,再傾時就有此感...可能先入為主!😑

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-20 01:43 PM 發表

班聞屎黨一🦀不如一🦀,班老黑鴿入冊嘅入冊,退休嘅退休,近排由個煮食到啲咩政策發言人,都喺廢噏。
🕊️黨一🦀不如一🦀,同意到不得🐦,亡黨路上!

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-5-22 12:01 AM 發表

愚港好多媒體都幫mirrox和errox助攻,不停吹捧佢地
大台可以自己拍劇做星,但妖台唔得,就只有借政商媒界出啲旁門左道方法去做!不過,有啲妖台節目的確破格,有新鮮感吸引到年青人,大台都要小心。😶

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-25 05:25 PM 發表
隨想。
上次無牌按摩被調查國安一哥,今日又有位網紅警司懷疑用假文件申請銀行貸款,,,現在警察出什麼事班黑媒黃蟑螂拿十倍放大鏡來報導,,,雖則現在只是停職調查但應該也兇多吉少,,,責任越大越要步步為營,這2年辛苦所有香港警察也祝福你們平安,,支持警察
自己做錯無得怨!😶

引用:
原帖由 _JoN_ 於 2021-5-25 06:02 PM 發表

所以我認同東方將兩個加埋,直接講新增幾多單

話說聽講仲有310人失聯
🐸咁搞個隱瞞數愈積愈大,最後等爆煲!😖

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-25 06:20 PM 發表

認同,所以千萬不能行錯路
擺明係衰硬,好色貪財,但自己份工都搵到唔少,咁搏為咩?😖

引用:
原帖由 神..六 於 2021-5-25 09:42 PM 發表

台北360

今次單眼妹有價有市了,連帶洗頭艇都貴左......
CY呢招勁!😶

大台新聞台報新聞啲女著到黑沉沉咁...係唔係我敏感多心呢?😖

鍵盤翻頁
左右