• 瀏覽: 642,632
  • 回覆: 22
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 HKURubbish 於 2021-4-26 09:18 PM 發表
各位師兄師姐,我新工作今日剛過試用期,新工忙到暈,除上下班時間先可以睇香討。  不知疫情何時過,但做好自己本份,相信總會有通關的一天
恭喜Ching!
我過多一兩個月都開始忙, 又要搞裝修同搬屋

今日舊地重遊,曱甴之亂既痕跡已被清除,感覺好清新😎

引用:
原帖由 9wai 於 2021-4-30 10:32 PM 發表

嗰句嘢真係篤眼篤鼻幾十年!🤬
N年前去過參觀, 班學牲話佢哋每年會重新油一次油, keep住D字唔會甩色

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-2 04:27 PM 發表

頌雅苑,Y型居屋,當年幾十萬一間,你話條友冇做漢奸搵黑金,我唔信
李呃人呃錢路數好多
例如, 之前搞碼頭工人工業行動, 李呃人叫巿民捐錢比班碼頭工人, 結果工業行動完咗, 用剩咗果D錢又袋袋平安
佢仲搞咗個5月35日紀念館, 不過話個館址要買, 又叫人捐錢比佢
到個紀念館開咗, 但法團抗議要趕班垃圾走, 李呃人又話要籌錢買新館址(但舊館址賣樓舊錢呢?)

引用:
原帖由 big3624 於 2021-5-4 07:06 PM 發表
未 fact check,但大家小心

[4/5 09:54] .: 轉發:
今早收到電話號碼91472877。因唔知乜水所以無接。之後聽番留言,收到一個衛生處發出的電話錄音。話之前已聯絡過我,但未有接聽,而家最後通知,要求帶備身份証明文件和更換衣物,準備接受隔離.....!😨😨
我真係嚇到心跳飆升過百! 立即聯絡做開運送隔離人仕的朋友查詢。後來打去防疫熱 ...
big兄, 29618989係真既衛生署電話, 班騙徒有做功課

https://www.dh.gov.hk/tc_chi/tele/tele_enq/tele_enq.html

引用:
原帖由 dustin 於 2021-5-12 10:05 PM 發表

運飯啲車要保到溫,要有保溫裝置,AM車搞唔掂除非改裝。
其實佢哋係用保溫箱裝住D飯盒, 再放入一般貨車度運送

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-15 11:01 PM 發表

根本就係要一方有難八方支援,但香港有班趴街仲話人低死最趴街個帛金豪用大氣電波說這些話,,香港賤台質數幾趴街可見一斑,,香港個名比嚟班漢奸走狗賣國賊腦賤害慘
感謝飯兄為澳門出一分力,,,就回來幾年前山竹吹襲香港而杏花邨打的滿目瘡痍,其實好多建制區議會帶隊去清的當時我也有份,但這個趴街街道辦除狗見就Call晒毒果做去新聞  ,,正趴街
山竹果陣,我住果度d樹冧晒塞住絛路
建制街道辦組織居民同管理處合作,一齊清理冧樹
點知後嚟換咗個曱甴做街道辦,民生嘢唔去做,成日搞管理處同業委會
希望現屆業委會成功連任,唔係就慘啦

引用:
原帖由 geometric 於 2021-5-26 10:25 AM 發表

有江湖傳聞,說「大話睛」事件過後幾天,巨塔電腦系統不斷被攻擊。隨時有人打份資料主意..
前排HIS冧過一鑊, 唔知關唔關事呢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]