• 瀏覽: 642,641
  • 回覆: 94
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-4-26 11:11 AM 發表

以家都四月尾
日本確疹數字又再急升
何解仲要攬住奧運唔放呢
講真就算真係辦得成
都係蝕入肉
取消奧運攪好疫情
救返經濟同人民健康仲好
奧運搞唔成,阿爺冬奧出年2月唔知啲白皮同笨笨會唔會報復唔參賽,雖則運動同政治唔應該混埋一談,可惜而家世道就係政治凌駕理性

英國會向印度提供140部呼吸機及近500個氧氣樽。 
上面嗰句是笑話來的嗎?每日以30萬以上確診增長,呢140部機夠邊個用.......印度求救只可以向兩類國家入手,疫情控制得好嘅人口大國(有可觀數量借出),或者有足夠生產能力制造大量氧氣樽同呼吸機嘅國家,睇嚟睇去都只得一個答案。反中反到放唔低面子救自己國民,莫迪正廢柴!
https://std.stheadline.com/realt ... 5萬人染疫-連續5日創全球單日確診新高

引用:
原帖由 TWSK73 於 2021-4-27 08:10 AM 發表

犯民李呃人嘅搵食同洗黑金工具,年年炒作呃蠢黃物,想忘記都唔得啊
free money,笨人唔呃唔醒或者呃極都唔醒......中共如果真係管治得咁差,幾時輪到香港去反?黃屎堅傻唔係假的

美國有6000萬劑FDA未批或者唔打算批o既 "阿斯利康" 可以慷慨解囊,三哥同笨笨有福鳥,仲唔快啲多謝大佬

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-4-27 09:59 PM 發表
又係呢d報道😤😤
26佢點計出嚟?佢係專家定醫生?

黑媒又特登寫錯,無記錯起碼第二次,班杏+橙

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-4-28 08:31 AM 發表
食衞局官員都幾寬鬆喎,好在今次行會糾正返。

港府宣布推出「疫苗氣泡」以放寬多個場所的防疫限制,昨天公布的「最後版本」卻令到餐飲業界代表大感愕然。

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2058450/即時-港聞-疫苗氣泡-政府突-轉軚-收緊免打活門要求-業界愕然
「七日一檢」及須出示醫生紙的安排 <----- 呢個要求有乜咁過份?定係要求寬鬆嘅業界過份啲

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-4-29 11:38 AM 發表

上次懟土澳都係啦, 我覺得最好多啲好似今次呢個插畫家同烏合麒麟, 仲有翠花呢啲新生軍, 加埋小明華姐姐等外交天團,
一嘢頂心杉頂埋去就啱o架啦, 反正同佢講禮貌都冇用, 不如直接啲好過, 睇佢哋咁大反應就知戳中佢哋痛處
強調自由民主嘅大國嘅心胸連一張諷刺漫畫都容納唔到

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-4-30 08:47 AM 發表

拮穿個氣泡啦,一係有出卯入,一係加長隔離檢疫。
容易爆係氣泡特色,上次星加坡旅遊泡泡都係一出即破

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-2 08:26 AM 發表

愚港人尿性爭先恐後嫲,聞唔到棺材香都唔知死,,到昨天為止疫苗接種第一針有93萬人打了,睇個勢頭過可過2百萬12308722
香港外傭幾乎40萬人,係一個可觀數字

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-2 08:26 AM 發表

愚港人尿性爭先恐後嫲,聞唔到棺材香都唔知死,,到昨天為止疫苗接種第一針有93萬人打了,睇個勢頭過可過2百萬12308722
香港外傭近乎40萬人,係一個可觀數字,希望過多2個月可以double到200萬

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-3 08:23 AM 發表
普京都好有喜劇細胞https://youtu.be/djYLXon_ph4
強人就係強人,講嘢極有說服力。不過登登可能好驚一個人喺間房,所以鏡頭外有好多人護駕😆

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-3 08:35 AM 發表

37%喺想移民,當中有幾多真喺動身,當中又有幾多喺有能力而唔喺鳩吹

所以問呢個問題,真喺低能

老實講,能夠有實力話走就走,根本唔需要亦唔想走,因為香港生活舒適,而呢班人揾錢容易,點捨得走。

成日話要走嘅,喺班無病呻吟嘅所謂中產,有少少錢又不甘心,反政府失敗令佢哋無力感加大。最後當然不少得班社會looser,香港不能成功出人頭地,以為去到外面可發圍。
我會先問調查咗幾多人得出呢個結果,相對700萬香港人口有幾大代表性?已經未問個 sampling plan 有幾多年齡層/職業組成

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-5-3 02:16 PM 發表

民調根本是做假的。

試過同太極友玩民調有關包二奶:
訪問20個太極友(女)
問佢願意老公,
1,包一個情婦
2,包2,3,4,5個情婦
3,唔包情婦但日日夜夜出去滾。
一定要答,只可選一個答案,咁太極友都選1。

即係太極友都讚成老公包一個情婦😂

大家玩完都笑餐死😁
同意,例如喺全港數一數二污糟嘅公廁外做一個有關香港公廁質素嘅訪問,仲要專登問去完出嚟嘅人,你估個結果會點?做假帶風向太容易,只要目標清晰就會有相對應嘅民調。至理名言,大話講一百次就會有人信

引用:
原帖由 maggietsoi3 於 2021-5-3 05:25 PM 發表
係咪要慶祝吓
幫佢做番個離職訪問,當日5+1攬炒玩嘢利多於弊?

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-2 05:59 PM 發表
今日輪到菊花全跳船,班友真喺驚坐監,而且喺怕長期監禁,並不是他們講得好浪漫的人生更精彩

[頭條日報] 【大拘捕】陳志全退出人民力量 不再參與遊行集會

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2062257/
陳志全多年來為人民力量鞠躬盡瘁 <---- 係咪鞠躬盡瘁真係唔多清楚,但係死而後已就肯定唔係。仲有入咗冊可能十幾個月無得賞菊就無謂啦😆

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]