• 瀏覽: 642,613
  • 回覆: 329
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-4-16 05:13 PM 發表

"辯方: 老師認為被告只是因追求公義而犯錯."

嘩, 仲咁講? 有咁既老師唔怪知得會教出咁既學生啦.
真係要再問下個老師佢其他學生係唔係都係咁.
2OO幻+1的"公義"不等於全香港市民的公義
2OO幻+1收黑金追求的自我幻覺''公義"要正常市民認同,不認同就私了,放火燒人

這樣的公義是老師教導的吧?

老實講,公義不會錯!!!
因追求公義而犯錯即不是為了公義,或被追求那種不是真正的公義而是邪教!

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-4-16 05:32 PM 發表
大師兄又中

鄧炳強:香港警方會全面調查以“假新聞”危害香港安全之人
中國新聞網
https://m.thepaper.cn/newsDetail_forward_12238217
大叔可以做碪輿學家了👍👍👍

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-4-16 05:34 PM 發表

"對於巢的母親指他只是受社會氣氛影響犯案,陳官指當時仍有不少市民安分守己、奉公守法,因此若這一點能讓其獲得輕判將會是一個笑話。"

我睇完呢句, 回想起當日所謂"大三罷", 堅持行路返工, 真係眼濕濕.....終於還我地一個公道
講起所謂"三大罷",又引起了激盪迴腸的痛苦回憶。
每次大罷工,就是我們幾拾條友在公海不眠不休的日子,為了激勵更多市民堅守崗位,自願做了鍵盤戰士。提議各路返工人士自報返工路線即時交通訊息,讓後來者有後備路線方案選擇。那時,返工人士可算萬眾一心,同仇敵愾。也可算是一種無量的安慰!

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-4-16 06:29 PM 發表

點解有咁多個緩刑嘅?
佢地做左乜野可以咁“優待”呢? 
品格生銹的豬鳴人屎!

引用:
原帖由 BosomFriend 於 2021-4-16 08:25 PM 發表

漢奸黎可以日日踎監洗厠所
最好連厠所不用洗,日日坐係到,坐監嘛!我要真坐監,坐坐坐,就係日日坐係到不准旭😡😡😡

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-4-16 10:45 PM 發表

我都記得當時藍營的同路人,大家都有互相通報交通消息,那時大家真的很齊心團結,一起對抗所謂的"大三罷"
🤝,想到😭

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-17 08:28 AM 發表

變種病毒真係仲有一單的流出嚟的,現在菲律賓白鬼變種在香港已搵到200幾宗,希望守得住啦
點解出親事都係佐敦嘅?有的事巧喎!陰謀論會唔會太近黑醫區呢?疑惑疑惑值得思考???

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-17 10:00 AM 發表

大眼成日話裝修比個好價你哦
駐港女軍人厲害
https://nd.mbd.baidu.com/r/l4cABVwaZy?f=cp&u=02bc2fef357aabbe
國內網友多風趣

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-17 10:02 AM 發表

資訊詳盡希望香港守得住啦
香港與R尾嬰同軌喎!
要有心理準備啦!

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-4-17 08:21 PM 發表

點解出親事都係佐敦嘅?有的事巧喎!陰謀論會唔會太近黑醫區呢?疑惑疑惑值得思考???
噢!睇新聞原來追到原頭,算我多心及孤陋寡聞啦。
對唔住各位請諒🙏

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-4-17 10:47 AM 發表

今日有變種病毒入社區新聞,希望嚇到班怕死嘅,爭住去打。

另外,亦要睇放寬食店防疫措施有無提升接種率,如果無提升加上確診仍然是日日有幾單或隔中清下零,而耐唔耐又有源頭不明個案,所有進一步放寬措施免問。

愚港人準備困多一年,反正我已經有心理準備,向好方面諗,但作最壞打算
復孽折效應來了,今日又多幾單,愚港人怕甚麼?有咁風流就有咁折墮了
共孽第5波!!!好和味😡🥶😭

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-4-17 12:09 PM 發表

香城大局

邊鼓輕敲醒鬼神
若尋生路得更新
執迷不悔當收拾
莫待天牢怨恨呻
箭兄,沒辦法啦,正苦已盡力改變緊,可惜愚民刁民太多,除了對正苦每事反對之外,防疫抗疫根本不是一回事!
刁民除了今朝有酒今朝醉之外,也不會相信天牢之報,有怨恨衹是正苦的 錯。

愚港人自2O19年6月份始,自製無情孽緣,把香港從天堂推落了地獄門。香港從此失去了天運,因而變成人間煉獄,廿年不會行運,唉!

一切是愚港人自作自受的共孽。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-17 01:47 PM 發表

這樣緩刑仲好過社服,社服都要一星期做幾多粒鐘都困身下,,緩刑咩都唔洗做仲可以離港嚟D咩法律
我都講過,香港法律現在已經是愚港髮罐的無智天書,我哋正常市民識條鐵咩!😡

好好的評論,讓大家知多的國內"公知"。
港霉=公知?https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-4-18 04:54 PM 發表

樹大總有枯枝。
我都認識一些很好的醫生,晚上11點還返醫院看看自己的病人。
也有凌晨時份病人危殆,打電話即飛車返醫院的醫生。

就拿罷工那幾天說吧,教授,MO,houseman都好早,7點已經返晒來。

香港還有一批好人的。
這個是事實!👍👍👍

但點樣確保病人遇不到黑醫護呢?🤕

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]